Depremzedelere hırsız şoku

Deprem bölgesi olan Malatya'da bazı depremzedeler döndükleri evlerinde şok yaşadı. Birçok depremzedenin evleri soyulurken vatandaşlar mahallelerde yeteri güvenlik önlemlerinin alınmadığından şikayetçi.  

Depremzedelere hırsız şoku

6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinde ağır yara alan Malatya’da depremzedelere bir darbe de hırsızlardan geldi. Deprem sonrası evlerini terk edip başka illere gitmek zorunda kalan vatandaşlar, geri döndüklerinde hırsızlık şoku ile karşılaştılar. Malatya’nın Büyük Mustafa Paşa Mahallesi Çöloğlu Sokak üzerinde yaşayan Ümit Baki isimli depremzede, bir süre sonra döndüğü evinde hırsızlık girişimi ile karşı karşıya kaldıklarını gördü.
  Hırsızın ev boşken içeri girerek eşyalarını dışarı çıkardığını ve sonra almak üzere kapı önüne bıraktığını ifade eden Baki, “Hırsız gelmiş kapıyı kırıyor, içeri giriyor ,levye ile mutfak kapısını kırıp ne var ne yok boşaltıyor. Çuvallara koyup kapının önüne çıkarıyor. 'Sonradan gelip alırım' diye eşyaları buraya bırakmış. Biz Malatya’ya geldiğimizde durumu fark ettik. Biz buradayken hırsız geri geldi, bizi görünce kaçtı. Ne bir emniyet, ne bir bekçi, ne bir polis gördük. Polisimize emniyetimize iftira atmıyoruz. Ne hikmetse bir şey gören yok. Komşularımızın da evleri soyuldu. Petekleri kombiler, halılara kadar her şeyi almışlar ama ne hikmetse hiç kimse görmemiş” diyerek tepkisini dile getirdi.
  Deprem sonrası özelikle başka illerden gelen hırsızların, evlerini terk etmek zorunda kalan depremzedelerin evlerine dadandığı biliniyor.