Depremzedeler branda kuyruğunda

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da konteynerlerde kalan vatandaşlar yaklaşan yağışlı hava dalgası öncesinde konteynerlerin üstünü örtmek için brandacılara koştu. Satışların yoğun olduğunu belirten satıcılar ise vatandaşların haline üzüldükleri için satışlara sevinemediklerini belirtti.

Depremzedeler branda kuyruğunda

Asrın felaketi olarak bilinen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde binlerce binanın yıkıldığı  Malatya'da vatandaşlar kışa hazırlanıyor. Kışı ilk defa konteynerlerde geçirecek olan depremzedeler, konteyner içine  suyun girmemesi için çatıların üzerini branda ile örtüyor. Yüz bini aşkın vatandaşın konteyner kentte kaldığı şehirde branda satışları arttı. Satışların yoğun olduğunu belirten esnaf bu duruma sevinemediklerini vurgulayarak vatandaşların durumuna üzüldüklerini dile getirdi.

Önümüzde zor bir kış var

Malatya'da 10 yılı aşkın süredir branda ve naylon satışı yaptığını belirten Ali Özer, "6 Şubat'ta büyük bir afet yaşadık. Belki de tarihte eşi görülmemiş bir durum. Bu depremlerde yüz binlerce kardeşimiz evsiz yurtsuz kaldı. Yakınlarını kaybettiler aylarca çadırlarda kaldılar. Çok şükür konteynerlere geçtik ama bu bile bize zor geliyor. Önümüzde büyük ve zorlu bir kış var. Halen artçılar devam ettiği için evi sağlam olan vatandaşlarımız bile parayla konteyner alıp içinde yaşıyor. 

Vatandaşlarımız risk almasınlar

Çevre illerde yaşanan örneklerin vatandaşları tedirgin ettiğini vurgulayan Özer, "Bazı konteynerlerde içeriye su alma durumu söz konusu olduğu için vatandaşlarımız risk almıyor. Gelip buradan brandalarını alıp konteynerlerin üzerine örtüyorlar. İyi yapıyorlar. Dün akşam saatlerinde Hatay'da, Maraş'ta olanları hep beraber televizyondan izledik. Şalter kutusundan bile su geliyordu. Ne kadar üzücü ve tehlikeli bir durum. Vatandaşlarımıza çağrımızdır risk almasınlar. Konteyner bir sefer su alırsa kullanılamaz hale geliyor. Şuradan alacakları bir parça naylon ya da branda onları koruyacaktır. Bizim satışlarımız şu an çok yoğun ama bu üzücü bir durum. Satışların iyi olmasına sevinemiyoruz" ifadelerini kullandı.