Depremzede kiracılar ev sahibi olabilecek

Asrın felaketini yaşayan Malatya'da depremde hak sahibi olamayan kiracıların konut sahibi olabilmeleri amacıyla başlatılan proje kapsamında Battalgazi Belediyesi tarafından, Çamurlu Mahallesinde 400 sosyal konutun temeli atıldı. peki kimler başvurabilir detaylar haberimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Depremzede kiracılar ev sahibi olabilecek

Battalgazi Belediyesi; depremlerin ağır hasara neden olduğu ilçede değişimi ve dönüşümü başlatarak, depreme dayanıklı binalar inşa ederek vatandaşların hizmetine sunmak için projelendirdiği, 200 konutun Çamurlu Mahallesi’nde, 200 konutun da Şehit Fevzi Mahallesi’nde olmak üzere 400 adet sosyal konutun temeli atıldı. Temel atma töreninde konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  depremde hak sahibi olamayan vatandaşların konut sahibi olabilmesi amacıyla, kentsel dönüşüm atağı başlattıklarını belirtti.  6 Şubatta yaşanılan afetleri kıyamet olarak değerlendiren Güder, "Yaşamımızda farklılık oluşturmamız gerekiyor ve bu bizim için ciddi bir tecrübe olduk. 2020 yılında Elazığ merkezli bir deprem yaşadık. Battalgazi'de Malatya içerisinde bu depremden en çok etkilenen 4 ilçeden biri oldu.  Ondan sonra sayın Cumhurbaşkanımızın sürekli söylediği şey, kentsel dönüşümdü. Biz  bunu kulağımıza küpe ettik ve o gün vekillerimizin desteğiyle Şehit Fevzi Mahallesi’nin riskli alan ilan edilmesi için epey uğraş verdik. Ve o gün kimse o icraatı gerçekleştireceğimize inanmıyordu. Çünkü 475 tane hak sahibini oturduğu evlerinden çıkarıp, o evleri yıkmamız gerekiyordu. Onlar ne biliyorlardı; AK Parti söz verdiğinde bunu yerine getirir" dedi.

Kiracıları konut sahibi yapmayı hedefliyoruz

Elazığ depremi sonrasında kentsel dönüşüme ağırlık verdiklerini vurgulayan Güder, "O gün şu düşünce içerisindeydik, Malatya yakınında deprem oldu bunun uzantısı Malatya'da olur. Bizim kentsel dönüşüme yerel yönetimler olarak çok önem vermemiz gerekiyor. Ve o gün başlatmış olduğumuz 674 konut, 18 iş yeri ve sosyal tesisler Rabbime şükürler olsun Ağustos ayında bitirdik. Eylül aylarında hak sahiplerine teslim ettik. O gün bize karşı çıkanlar bugün bize dua ediyorlar. Devletimizin bir tarafta yeni konutları inşa ederken yerel yönetimler de bu taşın altına gövdesini koymalı. Uzun zamandır çalışmaları başlatmıştık bugün temelini attık. Ekonomik girdileri Battalgazi Belediyemiz tarafından bugün karşılanarak Çamurlu Mahallesi’nde 200 konutumuzun burada temelini atacağız. İki temeli birleştirelim dedik. Önümüzdeki günlerde çevre yolunun altında da 200 konutumuzun sosyal konutumuzun temelini atacağız. Burada bunu hedefliyoruz, özellikle depremde hak sahibi olamayan kiracılar, ev alma imkânı olmayan vatandaşlarımızı bundan sonraki çalışmalarla bunları konut sahibi yapmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyük bir sınav veriyoruz

Sözlerine proje için Osman Güder'e teşekkür ederek başlayan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, "6 Şubat depremleriyle büyük bir sınav veriyoruz. Bu sınavın bir kısmı da hatta büyük bir kısmını da binalarımızla veriyoruz. Deprem değil, bina öldürür gerçeğini bir kez daha bu temel atmada hatırlıyoruz.  Battalgazi Belediyemiz, hizmetlerinin bir kısmını tanıttı. Bu şehrin güzel insanlarına nasıl hizmet edileceğini gösterdiler. Battalgazi de hatta tüm Malatya'da yaşayan vatandaşlarımız adına Osman Başkan'a teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Şehirler yarışında Malatya'da var

Artık şehirlerin yarıştığını belirten Yazıcı, "Şehir yarışlarında dünyada böyle bir yaklaşık 10-15 yıldır böyle bir konsept geliştirildi. Artık Londra, Madrid, Amsterdam, İstanbul, herkes kendi ölçeğinde şehir yarışına girdi. Biz bu yarışta Malatya’mızın belediyeleriyle, diğer kurallarıyla, yönetimleriyle aslında 6 Şubat’tan önce ciddi ve kendi kategorisinde biz de varız diyebileceği bir şehirdi. Ancak 6 Şubat Malatya’yı yeniden başa sardı. Yeni dertlerimiz oluştu. Yeni önceliklerimiz oluştu ama ben inanıyorum ki tüm kurum ve kuruluşlarıyla biz Malatya olarak dünyadaki bu şehir yarışından kopmadık kopmayacağız. Parmakla gösterilen bir şehir olma iddiasından vazgeçmeyeceğiz. İnşa edilen konutlarımızla beraber bu güzel şehri ayağa kaldırıp, şehirler yarışında yolculuğuna devam edeceğiz. Ben iki buçuk aydır buradayım. Bu şehirde olmaktan mutluyum. Ben Malatyalı hemşerilerimizin duasını almaya geldim. Hepimiz bu şehri en kısa sürede ayağa kaldıracağız, buna inancım tam" açıklamasını yaptı.