Depremzede Çocuklara Moral Deposu

Malatya Büyükşehir Belediyesi, depremzede çocukların yaz tatilini eğlenceli ve verimli geçirmeleri için 'Psiko-Sosyal Destek Projesi' başlattı. Konteyner kentlerdeki çocuklar, Gençlik Merkezi'nde çeşitli etkinliklerle moral buluyor.

Depremzede Çocuklara Moral Deposu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi, depremzede çocuklara yönelik 'Psiko-Sosyal Destek Projesi' başlattı. Bu proje, konteyner kentlerde kalan çocukların moral ve motivasyonunu yükseltmeyi, sosyal ve psikolojik gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Sanat Sokağı’ndaki Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinlikler sayesinde çocuklar yaz tatilini dolu dolu geçiriyor.

Proje kapsamında ilk olarak Rönesans Konteyner Kent’te kalan çocuklar, Gençlik Merkezi’ne gelerek masa tenisi, langırt, dart, bilardo, bilek güreşi ve air hokey gibi oyunlarla eğlenceli vakit geçirdiler. Ardından, Çocuk Oyun Müzesi’nde boyama etkinliğine katılan çocuklar, Fotoğraf Makinesi Müzesi ve Kültür Evi Müzesi’ni gezerek keyifli anlar yaşadılar.

Etkinliklerle ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Gök, “Yaz boyunca düzenli olarak yapmayı planladığımız bu projede amacımız, gençlerimize güvenli ortamlarda nitelikli ve eğlenceli vakit geçirme imkânı sunmak. Böylece gençlerimiz, Malatya’nın sosyo-kültürel yapısını öğrenirken kişisel ve sosyal gelişimleri de desteklenmiş oluyor” dedi.

Etkinliklerin sona ermesiyle birlikte çocuklar, konteyner kentteki ailelerine teslim edildi. Proje, yaz boyunca devam edecek çeşitli aktivitelerle çocukların hayatına renk katmaya devam edecek.