Depremin vurduğu Malatya'da fahiş kira ilanı pes dedirtti

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da birçok konut yıkıldı ve ağır hasar aldı. Kentte konut sıkıntısı yaşanırken kiralık ev fiyatları dudak uçuklattı. Battagazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesinde yeni teslim edilen TOKİ konutlarında ilana çıkarılan 3+1 ev için istenen 16 bin pes dedirtti. 

Depremin vurduğu Malatya'da fahiş kira ilanı pes dedirtti

6 Şubat depremlerinden büyük yıkıma uğrayan, binlerce binanın yıkıldığı on binlerce binanın ağır hasar aldığı Malatya’da konut sıkıntısı yaşanırken ortaya çıkan kiralık konut rakamları, deprem fırsatçılığını olarak değerlendirildi. Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesinde yapılan ve yeni teslim edilen TOKİ konutlarında ilana çıkan 3+1 binanın kirası dudak uçuklattı. Depremlerden dolayı ev bulmayan vatandaşlar, 16 bin TL’den kiraya çıkarılan dairenin fiyatını fırsatçılık olarak değerlendirdi. İnternete konulan ilanın detayında ise şu bilgiler yer aldı:
“Şehit Fevzi Mahallesi Derme Kanal Projesi ve 2020 depreminde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılmış 15 Eylül'de anahtar teslimi yapılacak dairemizi kiraya vermek istiyoruz.
Merkeze yakın, çarşıya yürüme mesafesinde bir yerde bulunmaktadır. Tandoğan - Göztepe - Çöşnükte evlerin kira fiyatları göz önünde bulundurularak fiyat talebinde bulunduk.
Daire kirası yıllık talep edilecektir. Kimse bunun fırsatçılık yada başka bir şey olduğunu düşünmesin. Ben de kendi dükkan kirasını ödemem gerekiyor. Yıllık Kira ödemesi şartı ile bir yıllık yada iki yıllık kira sözleşmesi yapılacaktır.
Fotoğraflar daire içinden çekildi. Dairenin inşaat temizliği henüz yapılmamış. Dairede ebeveyn banyosu, iki balkonu ve ayrı kiler odacığı bulunmaktadır.
Kira sözleşmesi yapıldıktan sonra teslim tarihi belki 2-3 gün gecikme olursa kira başlangıcı kiracının binaya girdiği tarih esas alınacaktır.
Mesaj atarsanız en kısa süre içinde dönüş yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.