Depremi unutmaya çalışıyorlar

Kahramanmaraş  merkezli depremlerinin etkilediği Malatya'da el sanatları kurslar ile depremin etkisi silinmeye çalışılıyor.

Depremi unutmaya çalışıyorlar

El sanatları ustası Gülen Kaya, sosyal medyada yaptığı paylaşım sayesinde yardım toplayarak, depremzede kadınlara dikiş nakış öğretiyor.

Malatya Teknokent alanında kurulan konteyner kentte yaşayan kadınların psikolojik olarak rahatlamasını ve sosyalleşmesini isteyen Gülen Kaya, Battalgazi Halk Eğitim Merkezine bağlı el sanatları ve teknolojileri kursunu açarak Nakıştan örgüye kadar birçok el sanatlarının öğretildiği kurs yoğun ilgi görüyor.

Psikolojik olarak rahatlamaya ihtiyaçları var

Kaya,” Battalgazi Halk Eğitimde el sanatları üzerine usta öğretici olarak çalışıyordum. Konteyner kentte de bir buçuk aydır görev yapıyorum. Çok yoğun bir talep var. Hanımların sosyalleşmeye gerçekten ihtiyaçları olduğunu fark ettim. İlk başta böyle bir kursa ihtiyaç olmaz diye düşündüm ama buraya gelince inanılmaz bir talebin olduğunu gördüm.  Çünkü yapacak bir şey yok. Psikolojik olarak rahatlamaya, sosyalleşmeye, birkaç saat dahi olsa bir arada etkinlik yaparak geçirmeyi ihtiyaç olduğunu düşündüm” dedi.

Twitter paylaşımı sayesinde Yoğun talep var

El sanatları kursuna yoğun ilgi olduğunu ve bu talep doğrultusunda ihtiyaçların arttığını belirten Kaya, Twitter’da yaptığı paylaşım sayesinde birçok yerden yardım aldıklarını söyledi. 

Kaya,” Burada 67 tane öğrenci var. Tek başına yetişemediğim için  Sabahçı, öğlenci şeklinde gruplara böldük Halk eğitim belirli ölçüde desteği oldu ama yeterli olması mümkün değil. Çünkü çok talep var. Farklı konteyner kentlerdeki kursların da ihtiyacı var. Oradakilere gönderiyorlardı yardımı. Ben bir Twit paylaştım sosyal medyada. İnanılmaz dönüşler aldım. İlk haftalarda iğne iplik dahi bulamadığımız zamanlardı ama şuan da her şeyimiz var. İnanılmaz bir destek geldi twitten sonra. Buradaki malzemeler hayırseverlerin gönderdiği malzemelerdir. Makasından, iğnesinden ipliğine kadar hepsi hayırseverlerin gönderdiği yardımlar sayesinde inanılmaz bir rahatlama sağlandı ”dedi.

Ürünler kendilerinde kalıyor

Kursta yapılan ürünlerin depremzede kadınlara kaldığını vurgulayan Kaya, yardımda bulunan herkese teşekkür ederek şunların altını çizdi,” Kadınların yaptığı ürünler kendilerine kalıyor. Kimisi çarşaf, nevresim havlu dikiyor. Yaptıkları kendilerine kalıyor. Çeyiz olarak, evde kullanacakları malzeme olarak her şey onlara kalıyor. en çok nevresime ihtiyaç olduğunu söylediler, burada yapma imkanları da oldu. Yardımseverlerin hepsine tek tek teşekkür ederim. Yardımlar  gelmeye devam ediyor. Biz gelen yardımları, Battalgazi Halk Eğitime bağlı diğer kurslarla da paylaşacağız. Malzeme olduğunu için talepte çok. Hem ihtiyaçlarını da karşılıyorlar hem de kurs sonunda Battalgazi Halk Etiğime bağlı belge alacaklar. Talebimiz ise bir tane giyim kursu açıklamasını,  birkaç tane farklı branşlarda kursların açılmasını istiyoruz"

Depremi unutmaya çalışıyorlar