Depreme direnen tek esnaf lokantası 

6 Şubat'ta yaşanan depremler Malatya'nın Battalgazi ilçesi Akpınar bölgesinde büyük yıkıma yol açtı. Akpınar bölgesinde yıllardır Malatyalılara hizmet eden Medine Et Lokantası Akpınar'da depreme direnen ve depremi az hasarla atlatan tek esnaf lokantası oldu. Tadilatı tamamlanan lokanta, aynı yer ve kalitede Malatyalılara yeniden hizmet verecek.

Depreme direnen tek esnaf lokantası 

6 Şubat’ta yaşanan depremlerde Malatya çarşısı tanınamaz hale geldi. Battalgazi ilçesi Akpınar Meydanında yer alan Medine Et Lokantası yıllara meydan okuyor. 3 büyük depremi de az hasarlı olarak atlan restoran aynı kalite ve güler yüzle müşterilerini ağırlıyor. Asrın felaketi olarak bilinen depremlerde tanınamaz hale gelen Malatya'da bir çok iş yeri yıkıldı yada ağır hasar aldı. Battalgazi merkez Akpınar Meydanında yer alan Medine Et Lokantası yıllara meydan okuyor. 3 büyük depremi de az hasarlı olarak atlan restoran aynı kalite ve güler yüzle müşterilerini ağırlıyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan işletme sahibi Hacı Mehmet Keskin, bölgede ayakta kalan tek restoran olduğunu belirterek, "Medine Et Lokantası 1997'de faaliyetlerine başladı. Yıllardır kaliteden ödün vermeden yer değiştirmeden aynı yerde Malatyalılara hizmet ediyoruz. 6 Şubat depremlerinde iş yerlerimiz 5 ay boyunca kapalı kaldı. Tadilatımızı yaptık. Hizmete yeniden başladık vatandaşlarımızı da bekliyoruz. Akpınar'da ki iş yerlerinin neredeyse hepsi yıkıldı. Akpınar bölgesinde ayakta kalan tek restoran olarak vatandaşlarımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Malatya mutfağının kalbi burada atıyor

Depremlerin verdiği hasarın altından birlik olarak kalkacaklarını vurgulayan Keskin, "Yaşanan depremler tüm depremzedeler gibi bizleri de etkiledi. Bunca afet geçiren halkımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Malatya'nın kalkınabilmesi için bir yerlerden işlere başlamak gerekiyor. Herkes elinden geldiğince işinin başına geçmeli ki Malatya'mızı ayağa kaldırabilelim. Bizim bulunduğumuz bölgede bir sürü restoran vardı. Malatya mutfağının kalbi burada atıyor denebilirdi. Şu an hepsi yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Bizim iş yerimiz az hasarlı, vatandaşa hizmet ve etmek için iş yerimizi yeniden faaliyete geçirdik. Bizim burada vermiş olduğumuz hizmet vefa meselesi olarak değerlendirilmeli. Bu bölgenin canlılığını yitirmemesi, çarşının kaymaması için bizim burada faaliyetlerimize devam etmemiz gerekiyor. İş yerleri kullanılabilir durumda olan esnaf arkadaşlarımızı da iş yerlerini açmaya davet ediyoruz. Gelsinler hep beraber Malatya'mızı kalkındıralım" dedi.