Deprem Zorlasa da İyilik Kazandı: Çantada Unutulan Servet

Bolu'da bir lokantada mola veren depremzede aile, 1 milyon 200 bin lira değerindeki altınların bulunduğu çantayı unuttu. Lokanta çalışanlarının dikkati ve polisin yardımıyla, Ankara'ya varan aile altınlarına kavuştu.

Deprem Zorlasa da İyilik Kazandı: Çantada Unutulan Servet

Malatyalı depremzede bir aile, memleketlerine dönüş yolculuğunda Bolu'da Borazanlar Mahallesi'nde bulunan bir lokantada mola verdi. Yemeklerini yedikten sonra tekrar yola çıkan aile, bebek çantasını lokantada unuttu. Çantada 1 milyon 200 bin lira değerinde altın bulunuyordu.

Duyarlı Lokanta Çalışanları

Lokanta çalışanları, unutulan çantayı fark ederek kasaya koydu. Çantanın uzun süre sahipleri tarafından alınmadığını gören çalışanlar, durumu polise bildirdi. Bolu polisi, altınları sahiplerine ulaştırmak için harekete geçti.

Polis Ekiplerinin Koordinasyonu

Bu sırada Ankara'ya varan aile, çantayı unuttuklarını fark ederek durumu polise bildirdi. Ankara ve Bolu emniyetinin işbirliğiyle çanta sahibine ulaştırıldı.

Çalışanların Anlatımı

Lokanta çalışanı Yusuf Eren, "2 yetişkin 2 çocuk olmak üzere 4 kişiydiler. Yemeklerini yedikten sonra çantalarını unuttular. Farklı ilden geldikleri belliydi. Biz de çantayı kasaya bıraktık. Aradan geçen sürenin ardından iletişim numarası bulmak için çantaya baktık. Çantada siyah poşet vardı. Poşeti ben açmadım, bizim çalışan ablamıza söyledim. Onunla çantayı açtık ve bir sürü altın vardı. Durumu polise bildirdik. Polislerin devreye girmesiyle altınları sahibine ulaştırdık. Aile bize çok teşekkür etti. Biz de vatandaşlık görevimizi yerine getirmiş olduk" dedi.