Deprem yıkamadı sel yıkacak

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Orduzu Mahallesinde bulunan ve depremde yıkılmayan 10 evin yağan yağmur sonrasında çökme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı iddia edildi.

Deprem yıkamadı sel yıkacak

Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi’nde Dere Sokağı'nda yaşayan vatandaşlar, sokakta bulunan ve depremde hasar almayan 10 evin yağan şiddetli yağmur sonrası evlerin tabanlarının suyla dolduğunu bu durumun beraberinde çökme tehlikesi oluşturduğunu öne sürdüler. Gazetemize açıklamalarda bulunan mahalle sakinleri, her yıl Mart ila Haziran ayları arasında yağan yağmurlar nedeniyle evlerine ve kayısı bahçelerine giremediklerini, depremin yıkamadığı evleri selin yıkacağını savundular. 

MASKİ çözemeyeceğini söyledi 

Mahalle sakinleri çözüm için yetkililere başvurduklarını belirterek, "19 Mart 2023 tarihinde mahalle sakinleri sırayla, Milletvekillerinden Bülent Tüfenkçi, Öznur Çalık, Hakan Kahtalı, Ahmet Çakır, Veli Ağbaba’nın danışmanı, MASKİ’yi, Büyükşehir Belediyesini ve Battalgazi Belediyesi’ni aradıklarını ve  arama sonuçunda MASKİ’den bir ekip gelip sorunun kendilerinin çözemeyeceğini Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüşeceklerini söyleyip öylece bırakıp gittiler. Mağduriyetimiz devam ediyor, sorunumuzun acilen çözülmesini istiyoruz. İki yıl önce MASKİ’ye ve DSİ’ye dilekçe vermiştik. Bir netice alamamıştık” dedi.