Deprem Yarasını Sarmak İçin 17 Milyar TL'lik Destek Verilmiş

14 Ağustos 2001'de Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan AK Parti, 23. yılını Malatya'da da kutladı. Programda konuşan Av. Namık Gören, Malatya'nın deprem yaralarını sarması için 17 milyar TL'lik destek sağlandığını açıkladı.

Deprem Yarasını Sarmak İçin 17 Milyar TL'lik Destek Verilmiş

Malatya İl Başkanlığı'nda düzenlenen programda İl Başkanı Namık Gören, partinin temel hak ve özgürlükler konusunda attığı adımlar ve son 20 yılda elde edilen başarılara dikkat çekti.

Deprem Yarasını Sarmak İçin 17 Milyar TL'lik Destek Verilmiş

Gören, AK Parti'nin en belirgin özelliğinin temel hak ve özgürlükler üzerindeki baskı ve yasakları kaldırmak olduğunu belirtti. "Ortaöğretim katsayı uygulaması nedeniyle üniversiteye giremeyen imam hatipli kardeşlerimiz, bu vesileyle rektör ve öğretim görevlisi oldular. Başörtüsü taktığı için yargılanan kızlarımız ve bacılarımız, mahkemelerde hakim ve savcı olarak adalet dağıttılar," dedi.

Malatya'nın deprem felaketiyle mücadelesine de değinen Gören, "6 Şubat'ta yaşadığımız asrın felaketinde, devletimizin milletin hizmetine sunduğu imkanların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Depremin ardından Malatya'da 423 bin yapıda hasar tespiti yapıldı ve 36 bin bina yıkıldı. Bu süreçte, toplamda 88 bin 650 çadır kuruldu ve günlük 400 binin üzerinde yemek dağıtımı yapıldı. Malatya'da 88 bin 650 çadır kuruldu, 52 milyon adet yemek dağıtıldı ve 17 milyar TL'nin üzerinde nakdi yardım yapıldı" ifadelerini kullandı.

Deprem Yarasını Sarmak İçin 17 Milyar TL'lik Destek Verilmiş

Malatya'daki konut projeleri hakkında da bilgi veren Gören, şunları söyledi: "Şu anda 72 bin 500 hak sahibimiz bulunuyor ve temeli atılan konut sayısı 40 bini geçti. Malatya’da uygulanan rezerv alan projelerinde 41 bölgede 28 bin 500 konut planlandı. Ayrıca, çarşı merkezinde 5 bin 79 yapının temeli atıldı ve bu yapılar 12. ay itibariyle vatandaşlarımıza teslim edilecek."