Deprem Sonrası Dönüşüm Projeleri İçin Destek Artmalı

ASKON Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, artan maliyetler karşısında yerinde dönüşüm projelerine verilen desteğin TEFE-TÜFE oranında artırılması gerektiğini belirterek, Malatya'nın hızlı bir şekilde ayağa kaldırılmasına vurgu yaptı.

Deprem Sonrası Dönüşüm Projeleri İçin Destek Artmalı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, deprem sonrası Malatya’nın yeniden inşası için yapılan yerinde dönüşüm projelerinin önemine dikkat çekerek, artan maliyetler ve ekonomik sıkıntılar karşısında verilen desteklerin TEFE-TÜFE oranında artırılması gerektiğini söyledi.

ASKON Malatya Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu ve Şube Açılış Töreninde konuşan Şarlak, “Genel Başkanımız Orhan Aydın’ın da söylediği üzere, ASKON olarak başta Malatya olmak üzere deprem bölgelerinde elimizi taşın altına koyacak ve elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Birden Fazla Merkez Üzerine Yoğunlaşılmalı”

Malatya’nın yeniden inşasında ticari hayatın canlanması için birden fazla çarşı üzerine yoğunlaşılması gerektiğini belirten Şarlak, esnafların yeni iş yerlerine geçiş sürecinin hızlandırılmasının önemine dikkat çekti. “Depremin en fazla yıkıma neden olduğu Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman’da devletimiz tüm gücüyle yaraları sarmak için çalışıyor,” dedi. Şarlak, ASKON olarak devletin ve milletin yanında olduklarını vurguladı.

“Destekler Ekonomik Şartlara Göre Artırılmalı”

Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için ekonomik desteklerin artırılmasının önemini belirten Şarlak, “Umut ediyoruz ki rezerv alan için verilen destek, artan maliyetler ve ekonomik sıkıntılar karşısında TEFE-TÜFE ayarında artırılmalıdır,” dedi. Ayrıca, 6. Bölge Teşvik Destek süresinin uzatılması gerektiğini belirten Şarlak, Malatya merkezli yatırımların şartlarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu.

“Nitelikli Yatırımlar İçin Destek Devam Etmeli”

Malatya’da sanayi, üretim ve ihracatın desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Şarlak, “ASKON olarak savunma, teknoloji ve medikal gibi nitelikli yatırımların Malatya’ya çekilmesi için bu teşviklerin tanıtımını yapacağız. Malatya’nın yeniden ayağa kalkma mücadelesinde her türlü desteğin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.