Deprem şehitlerinin ismi anıtta yaşatılacak

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden Malatyalılar için anıt yapıldı.

Deprem şehitlerinin ismi anıtta yaşatılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'da hayatını kaybeden deprem şehitleri anısına Şehir Mezarlığında '6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı' açıldı.

Anıt açılışına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya İl Başkanı Av. İhsan Koca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kılıç, Mezarlıklar Dairesi Başkanı Osman Gönültaş ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andıklarını belirterek, "6 Şubat depremleri, ülkemizin yaşadığı en büyük afetlerden biridir. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı unutmadık ve unutmayacağız. Onların isimlerini bu anıtta yaşatacağız. Bu anıt, depremlerin acısını hatırlatan ve aynı zamanda gelecek nesillere bir hatırlatma olan bir eserdir" dedi. 

Gürkan, anıtın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Mezarlıklar Dairesi Başkanı Osman Gönültaş ise, anıtın yapımında yaklaşık 2 ay çalıştıklarını belirterek, "Anıtta, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın isimleri yer alıyor. Anıt, 4 metre yüksekliğinde ve 2 metre genişliğindedir. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısını yaşatmak için bu anıtı yaptık. İnşallah bu anıt, Malatya'da uzun yıllar yaşayacaktır" diye konuştu.

Açılış töreninin ardından 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi.

Deprem şehitlerinin ismi anıtta yaşatılacak
Deprem şehitlerinin ismi anıtta yaşatılacak