Deprem riski araştırılsın

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi. Uzmanların uyarılarını dikkate alan Gürkan, ilgili komisyonlardan Malatya'daki fay ve deprem riski konusunda araştırılma yapılması talebinde bulundu.

Deprem riski araştırılsın

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra gündeme intikal eden konuların gündeme alınması ve mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.

Malatya’dan 2 fay hattı geçiyor

Toplantı öncesi deprem riski ile ilgili açıklamalarda bulunan Gürkan, “Malatya’dan 2 tane fay hattı geçiyor. Cöşnük fay hattı riskli fay.  Bu fay hatları Malatya’ya deprem tehlikesi altında olduğunu gösteriyor.  İstimlak tespit edildi mi? Çözüm yolları bulundu mu? Zemin incelemeleri yapılıp çözüm yoları bulundu mu? Toplantı alanları tespit edildi mi bunların altyapısı yapıldı mı? Vatandaş bilgilendirildi mi? “ diyerek bu soruların yanıtları gerekli komisyonlardan talep ediyoruz" diye konuştu. Gündem maddeleri arasında yer alan Büyükşehir Belediyesine ait olan taşınmazın bir kısmının MASKİ Genel Müdürlüğüne, bir kısmının da Doğanyol İlçe Belediyesine tahsisi hakkındaki Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının teklifi görüşülerek karara bağlandı. Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantısının II. Birleşimini 15 Ekim Salı günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.