Deprem bölgesinde her şey tamam  'Bir halımız eksik'

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir alışveriş merkezi tarafından başlatılan halı kampanyası izdihama neden oldu. İzdiham'ın oluştuğunu gören vatandaşlar 'Deprem bölgesinde her şeyin tamam bir halı eksik' diyerek tepki gösterdiler.

Deprem bölgesinde her şey tamam  'Bir halımız eksik'

6 Şubat depremlerinin yaşandığı Malatya’da bir alışveriş merkezinde halı kampanyası düzenlendi.Çevreyolu üzerindeki bir mağazada uygun fiyatları duyan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Düzenlenen kampanya’da m2 fiyatına göre 170 ve 250 TL arasında fiyat belirlenerek vatandaşlara tanıtıldı.

Deprem bölgesinde her şey tamam  'Bir halımız eksik'

Halı fiyatlarının uygun olduğunun söyleyen Songül Yıldız, “Çok güzel, uygun fiyata, komşum da halı almaya geldi. Kampanyadan çok memnunuz” dedi. Düzenlenen kampanyadan bazı vatandaşlar kampanyadan memnun kalırken,  bazı vatandaşlar ise deprem bölgesinde olmanın verdiği buruklukla yapılan kampanyanın gereksiz olduğunu söyledi. 

Deprem bölgesinde ekmek bulamıyoruz

Kampanyaya tepki gösteren vatandaşlardan Meryem Yıldırım, “Halılar indirim kampanyası adı altında satılıyor ve iki tane halı 500 TL veriliyor. Vatandaş 500 TL’yi sokakta mı buldu? Milleti kandırarak, milletin parasını alıyorlar. Halıları 5-6 taneden az alan yoktur. Böyle bir şey mi var? Bilerek getirilmiş içerisi dolu aynı halı. Bir mağaza dolu. Deprem bölgesinde ekmek bulamıyoruz yemeye hal mı kaldı? Alınan halıları hangi eve sereceğiz. Ev mi var ki serelim. Kampanyayı fırsata çevirenlerde var. Halıyı ucuza alıp, iki dükkan ötede kampanya sonrası pahalıya satacaklar” diye konuştu.