DAF stres biriktiriyor

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Uzmanı Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın bu kesiminin stres biriktirdiğini söyledi. 

DAF stres biriktiriyor

Malatya'nın Pütürge ilçesinde Cuma akşamı saat 22.16'da 4.1 şiddetin deprem meydana geldi. Yer yüzeyinin 5,14 km altında gerçekleşen sarsıntı çevre illerden de hissedildi. Korkuya neden olan depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamada depremin büyüklüğü 4.0 olarak ifade edildi.

Doğu Anadolu Fayı’nın bu kesimi stres biriktiriyor 

Deprem Uzmanı Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, merkez üssü Pütürge olan 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Prof. Dr. Görür paylaşımında, “Arkadaşlar, az önce Karşıyaka-Pütürge/ Malatya’da 4,0 deprem oldu. Daha önce ifade ettiğimiz gibi, DAF’ın (Doğu Anadolu Fayı) bu kesimi stres biriktiriyor. Geçmiş olsun, sevgiyle” İfadelerini kaydetti. Pütürge ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.