Çöşnük Fayı hareketli

Malatya'da gece saatlerinde meydana gelen depremler sonrasında Yer bilimci Prof. Dr. Mehmet Önal ve Yer Bilimci Prof. Dr. Baturhan Öğüt, açıklamada bulundu. Önal, 'Artçı bir deprem. Depremler doğuya doğru devam edebilir. Çelikhan- Tekederesi arası hareketli' ifadelerine yer verirken, Öğüt ise, 'Çöşnük fayı üzerinde olmuştur. Bölgede gelişen bu artçı depremler olağandır' dedi.

Çöşnük Fayı hareketli

Yer Bilimci Prof. Dr. Baturhan Öğüt, gece saat 01.32’de Battalgazi’ye bağlı Uluköy mahallesinde 4.0 ve Duruldu da 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası açıklama yapan Öğüt, “6 Şubat depremlerinin artçılarıdır. Bölgede gelişen bu artçı depremler olağandır” dedi. 

‘Çöşnük Fayı üzerinde olmuştur’

Yer Bilimci Prof. Dr. Baturhan Öğüt, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sevgili malatyalılar merkez üssü uluköy 4,0 ve duruldu 3,3 büyüklüğündeki deprem 7,8 ve 7,6 büyüklüğünde 6 şubat depremlerinin artçılarıdır. 3,3 büyüklüğündeki depremcik 6 şubat 7,6'lık deprem ile kırılan çöşnük fayı üzerinde olmuştur. #deprem #malatya Bölgede gelişen bu artçı depremler olağandır. Kesinlikle öncü deprem diye tanımlayamayız. Saygı ve sevgiyle” ifadelerine yer verdi. 

Çelikhan- Tekederesi arası hareketli

Yer bilimci Prof. Dr. Mehmet Önal ise, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bugün meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremin artçı deprem olduğunu ve artçıların devam edeceğini ifade etti.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bugün saat 01.58 ‘de 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Yer bilimci Prof. Dr. Mehmet Önal, yaşanan depremin Çöşnük Fayının Yeşilyurt kolunda meydana gelen artçı deprem olduğunu  dile getirdi. Önal, “Bu gün Seyituşağı'nda olan 3 büyüklüğündeki deprem Çöşnük Fayının Yeşilyurt konunda oldu. Artçı bir deprem. Depremler doğuya doğru devam edebilir. Malatya Seyituşağı 3, Duruldu 3.3 büyüklüğündeki depremler artçıdır. Çöşnük Fayı üzerinde oldu. Artçılar devam edecek. Uluköy Malatya 4 büyüklüğündeki deprem DAF üzerinde oldu. Çelikhan- Tekederesi arası hareketli” şeklinde konuştu.