'Çok şükür can kaybımız yok'

Vali Baruş ve Milletvekili Çalık, sel bölgesinde incelemede bulundu.

'Çok şükür can kaybımız yok'

Vali Aydın Baruş ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,  Gündüzbey Mahallesi'nde bulunan Çat Barajından gelen ve Keklicek Hidroelektrik Santrali'ni besleyen sulama kanalının patlaması üzerine sular altında kalan Malatya içmeşuyuunu sağlayan  Kaptaj Tesisi ve Kozluk Mahallesi'ne giderek incelemelerde bulundu. 

Vali Aydın Baruş ve Milletvekili Öznur Çalık,  Kozluk Mahallesinde evleri ve tarım arazileri patlayan sulama kanalından taşan yoğun su nedeniyle etkilenen vatandaşlarla bir araya gelerek onları dinlediler. 

Çalık, “Keklicek HES santralini besleyen sulama kanalının patlaması nedeniyle evleri/bahçeleri zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Çok şükür can kaybımız yok. Gerekli görüşmelerimizi yaptık ve hızlı bir şekilde hasar tespit çalışmalarına başlanıldı” dedi, 

İncelemelerde Vali Aydın Baruş ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte  Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Türker ve DSİ 92. Şube Müdürü Arif Tüfekçi’de bölgede bulundular.