Çoğunluğu alacağız
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2023 seçimlerinde birinci parti olacaklarını belirterek, '2023'e emin adımlarla ilerliyoruz. Sahada, masada milletimizin nezdinde 20 yıldır milletimiz, en güçlü desteği bize veriyor. 2023 seçimlerine 5-6 ay kalmış vaziyette. İnşallah bir kez daha milletimizin oylarıyla Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Cumhur İttifakı ile birlikte mecliste çoğunluğumuzu alacağız' dedi.
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz ile Net Haber gazetesini ziyaret etti. Çalık, ziyarette Türkiye ve Malatya gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin güçlü bir şekilde geleceğe yürümesi için yeni bir anayasa kazandıracaklarını ifade eden Çalık, yeni anayasada hem başörtüsünü hem de aileyi yasal bir güvence altına almak istediklerini söyledi.
Türkiye’yi şaha kaldıracak adımlar atacağız
2023 seçimlerine değinen Çalık, “2023’e emin adımlarla ilerliyoruz. Ak Parti 16’ıncı seçiminde de hem Cumhurbaşkanlığında hem de TBMM’de milletimizin desteği ve duasını alarak Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz ve Cumhur İttifakı ile birlikte mecliste çoğunluğumuzu alacağız Allah nasip ederse. Sahada, masada milletimizin nezdinde 20 yıldır milletimiz, en güçlü desteği bize veriyor. 2023 seçimlerine 5-6 ay kalmış vaziyette. İnşallah bir kez daha milletimizin oylarıyla Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Geçirdiğimiz 20 yıllık süreci, Ak Parti’nin birinci 20 yıllık süreci olarak görüyoruz. 2023’ten sonra Ak Parti’nin ikinci 20 yıllık süreci başlamış olacak. İkinci 20 yılda insanımıza dokunan ve vatandaşımızın kendini net hissedeceği politikalara devam edeceğiz. 20 yılda çok önemli sosyal devlet anlayışı inşa etmek için sosyal politikalar uyguladık. En alt gelir grubundaki vatandaşımızdan en üst gruptaki vatandaşımıza kadar her alanda insanlarımıza destek verdik. Öğrenciye, çiftçiye, işçiye, emekliye, öğretmene, yaşlıya gence, kadına, sanayiciden üreticiye destek verdik. Bugün fiziksel gerçekleşmesi tamamlanmış; yolu, altyapısı, okulları, hastaları, yurtları tamamlanmış bir Türkiye var. Daha emin adımlarla yeni bir yüzyılı inşa ederken, cumhuriyetin ikinci yüz yılında Türkiye’yi şaha kaldıracak adımlar atacağız. Bu vesileyle de son 20 yılda Türkiye yüz yılı demokrasi ve kalkınma hamleleriyle pek çok alanda önemli mesafe kat etti. Bu gelişim ve kazanımların geleceğe taşımak adına; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine paralel olarak Türkiye’nin küresel iddiasını temsil eden Türkiye yüz yılı vizyonunu ortaya koyuyoruz” diye konuştu.
Yeni bir anayasa yapmak istiyoruz
Türkiye’nin güçlü bir şekilde geleceğe yürümesi için yeni bir anayasa kazandıracaklarını ifade eden Çalık, “Yeni bir anayasa inşa etmek istiyoruz. Anayasa değişikliği ile özellikle yapmak istediğimiz ilk değişiklik; başörtüsü ile ilgili yıllara mahzar sorunları çözdük; Allaha hamt olsun ne eğitimde ne işte ne ulaşımda hiçbir sorun yaşamıyoruz. Ama bunu sadece yasal mevzuatla düzenlemek değil anayasal güvence altına almak adına; başı açık yada başı örtülü kadınların hayat ve yaşam kıyafetlerini anayasal güvence altına alarak, yeni bir anayasa değişikliğine imza atmak istiyoruz. Bununla beraber aile toplumumuzun bel taşı aile birliğimizi korumak ve ailenin erkek ve kadından oluştuğunu ifade etmek o birliğin temelini daha dayanaklı hale getirip bundan sonra aile üzerinden herhangi bir spekülatif haberler yapılmasını engellemek ve ailemizi güçlendirmek adına anayasa çalışmamızda yapacağımız değişikliklerle hem ailemizi hem de kadınlarımızla ilgili bugüne kadar yaşanan sorunları güvence altına almış olacağız. Bunu şimdi yapacağız, Türkiye yüzyılında da yeni bir anayasa yapmak istiyoruz. Hedefimiz, yamalı bohçaya dönen anayasayı yeni bir anayasayla cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında taçlandırmak istiyoruz” dedi.
Milletimize en kaliteli hizmeti verdik
Türkiye Yüzyıl’ının anlamını daha iyi anlamak için son 20 yılda yapılanlara bakılması gerektiğini anlatan Çalık, “Eğitimde; Yükseköğretim dâhil 10,3 milyar lira olan yıllık bütçeyi, 304 milyar liranın üzerine çıkardık. Derslik sayımızı 343 binden 612 bine yükselttik. Yeni atadığımız 750 bin öğretmenle toplam öğretmen sayımızı 1 milyonun üzerine çıkardık. Toplam 3,5 milyar adet ders kitabını öğrencilerimize ücretsiz dağıttık. Üniversite sayımızı 76’dan 208’e, akademik personel sayımızı 70 binden 184 bine ulaştırdık. Katsayı adaletsizliğine son vererek evlatlarımıza yükseköğrenimde fırsat eşitliği sağlarken, mesleki eğitimi de yeniden cazip hale getirdik. Malatya’mıza Eğitimde 5 bin 236 adet yeni derslik kazandırdık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ilkokul ve ortaokul için 23, liselerde 21. Sadece ilimizde eğitimde 2 milyar 200 milyon lira tutarında 129 proje var. Bu projeler tamamlandığında derslik başına düşen öğrenci sayısı 17-18 civarında olacak. Sağlıkta; Hastane yatak sayımızı 164 binden 264 bine çıkardık. Toplamda 28 bin 987 yataklı 20 şehir hastanemizi tamamlayıp hizmete sunduk. Halen 15 bin 75 yatak kapasitesine sahip 13 şehir hastanemizin inşasına devam ediyoruz. Sağlık personeli sayımızı 1 milyon 350 bine çıkartarak, sağlık kuruluşlarımızı en modern araç-gereçlerle donatarak, milletimize en kaliteli hizmetin verilmesini sağladık” dedi.
Gençlik Merkezi sayımızı 419’a yükselttik
Gençlik ve sporda Malatya’ya yapılan yatırımlara değinen Milletvekili Çalık, “Gençlik Merkezi sayımızı 9’dan 419’a yükselttik. Toplam spor tesisi sayımızı 1.575’den 4 bin 290’a çıkardık. Yükseköğrenim yurt yatak kapasitemizi 182 binden 850 bine ulaştırdık. Yükseköğrenim burs ve kredi tutarını lisans öğrencileri için aylık 45 liradan 850 liraya çıkartırken, yüksek lisans öğrencileri için 90 liradan 1.700 liraya, doktora öğrencileri için 135 liradan 2 bin 550 liraya yükselttik. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimize aylık 800 lira beslenme yardımı yapıyoruz. Malatya’mızda Gençlik ve sporda 7 bin 848 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Toplam 56 spor tesisi inşa ettik” şeklinde konuştu.
2023 yılında hizmete açacağız
Çalık, “Ulaştırmada 36 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 463 kilometreye ulaştırdık.1 milyar 128 milyon lira tutarındaki 53,5 kilometrelik Malatya Kuzey Çevreyolumuzun 26,1 kilometresini Nisan ayında hizmete açmıştık. Geri kalanı da inşallah 2023 yılında hizmete açacağız. Bu yolun tamamının hizmete girmesiyle bu güzergahtaki yolculuk 60 dakikadan 25 dakikaya inecek. Böylece yılda vakitten 89 milyon lira, akaryakıttan 97 milyon lira tasarruf edilirken, karbon emisyonu da 19 bin ton azalacak. Malatya’mızın şehir geçişi ile Battalgazi il yolumuzun da sıcak kaplamalı asfaltını yapacağız. İhalesini yaptık” dedi. Malatya Yeşiltepe'de bulunan eski askeri hastanesinin bulunduğu alana proje tutarı yaklaşık 1,5 milyar TL tutarında modern bir adliye binası yapılacağını anımsatan Çalık, projenin revizyonu tamamlanarak Cumhurbaşkanlığına gönderildiğini ifade etti.
410 bin dekar araziyi sulamaya açtık
Çalık, Çevre ve Şehirciliğin TOKİ vasıtasıyla Malatya'da 17 bin 843 konut projesini hayata geçirdiğini kaydederek, “Yeni başlattığımız 250 bin sosyal konut projesi kapsamında Malatya'ya 2 bin 791 sosyal konut ve 500 işyeri inşa edeceğiz. Bu kapsamda 26 Aralık’ta 2 bin 791 sosyal konutun noter huzurunda kurası çekilerek hak sahipleri belirlenmiş olacak. Depreme hazırlık çalışmaları kapsamında Battalgazi ilçemizin Şehit Fevzi Mahallesindeki alanda kentsel dönüşüm çalışmasında sona yaklaştık. 2023 yılında konutlarımızı teslim edeceğiz. Tarım ve ormanda, Malatya’ya 14 baraj, 12 sulama tesisi, 48 taşkın koruma tesisi ve 10 hidroelektrik santrali inşa ederek, 410 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarını söyledi.