'Cinsiyetsiz'e tepki

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenecek 10. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde cinsiyet ayrımının kaldırılacağı açıklamaları tepkileri de beraberinde getirdi.

'Cinsiyetsiz'e tepki

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Uluslararası Film Festivali’ne “cinsiyetsizlik” tepkisi geldi.

Belediye tarafından konu ile ilgili yapılan duyuruda, “10. Malatya Uluslararası Film Festivali, bu sene Türkiye’de bir ilke imza atacak. Dünyada ilk olarak Berlin Film Festivali yönetimi tarafından alınan kararla En İyi Oyuncu ödüllerindeki kadın ve erkek ayrımının kaldırılmasının Türkiye’deki ilk temsilcisi 10. Malatya Uluslararası Film Festivali olacak. Berlin Film Festivali’nin aldığı kararı destekleyen bir yol izleyen ve bu değişikliği daha da anlamlı kılıp genişletme yolunda katkı sağlamak için oyuncu ödüllerinde cinsiyet ayrımını kaldıran festivalin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nda bu yıl En İyi Oyuncu ve En İyi Yardımcı Oyuncu ödülleri verilecek.” denildi.

Açıklamanın ardından siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere birçok vatandaş duruma tepki gösterdi.

HÜDA PAR Malatya İl başkanı Mehmet İlker Dönmezer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'ın 29/10/2020’de, STK temsilcileri ile yaptığı görüşmede sarf ettiği bu cümlelerin altına imzamızı atar ve Cinsiyetsizlik kavramını bizlere normalleştirme çabalarına engel olmasını bekliyoruz.” diye yazdı.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da “Malatya Film Festivali'nin basın bülteninde şu ifade geçiyor: "Türkiye’nin Cinsiyetsiz İlk Oyuncu Ödülü 10. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Sahibini Bulacak!" Cinsiyetsiz Toplum dayatmasına Ak Partili bir belediye neden alet oluyor? Malatya ayağa kalk Malatya!” diyerek çağrıda bulundu. (İLKHA)
 

'Cinsiyetsiz'e tepki
'Cinsiyetsiz'e tepki
'Cinsiyetsiz'e tepki
'Cinsiyetsiz'e tepki
'Cinsiyetsiz'e tepki
'Cinsiyetsiz'e tepki
'Cinsiyetsiz'e tepki