Çifte standart kaldırılsın

4/B sözleşmeli Diyanet personeline uygulanan çifte standardın bir an önce kaldırılması gerektiğini belirten Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, tüm sözleşmeli personelin 3+1 kadro, eş durumu ve becayiş hakkından yararlanması gerektiğini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Çifte standart kaldırılsın

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, sendika binasında sözleşmeli personellerin hakları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Engin, 9 Temmuz 2018'dan sonra atatan 4/B sözleşmeli personelin çakılı kadro gereği bir yılın sonunda eş durumu ve becayiş hakkından yararlanamadığını, bu da eşinden ve çocuklarından ayrı çalışmak zorunda kalan personeli mağdur ettiğini ifade etti.

4/B Sözleşmeli personele uygulanan standarta son verilsin

Sözleşmelilere uygulanan çifte standarta son verilmesi gerektiğini vurgulayan Engin, "Diyanet-Sen, Diyanet-İşleri Başkanlığı’nda çalışan 4/B Sözleşmeli personele uygulanan çifte standartın bir an önce kaldırılarak tüm sözleşmeli personelin 3+1 kadro hakkından, eş durumu ve becayiş hakkından yararlanması için çalışmalarına devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan 4-B Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi için uygulanan 3+1 formülü 9 Temmuz 2018’den önce atanan sözleşmeli personeli kapsamıyor. 9 Temmuz 2018’den sonra atananlar ise 1 yılın sonunda becaiş ve eş durumu tayininden yararlanamıyor. Diyanet-Sen, aynı kurumda çalışan 4-B Sözleşmelilere uygulanan bu çifte standartın bir an önce son bularak tüm 4/B sözleşmeli personelin 3+1 formülü ile kadroya alınması ve çalışmalarını müteakip 1 yılın sonunda eşi ister kamuda isterse özel sektörde çalışsın tüm 4/B sözleşmeli personelin becayiş ve eş durumu tayininden yararlanması için çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Personelin motivasyonunu olumsuz yönde etkiliyor

Engin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan sözleşmeli personele kadro yolunu açan 3+1 formülünün geçen yıl Diyanet-Sen’in girişimleri ile TBMM’de kanun teklifi olarak sunulduğunu  ve  27 Haziran 2019’da yasalaşarak yürürlüğe girdiğini anımsattı. Yasanın 9 Temmuz 2018’den önce atanan sözleşmeli kurum personelini kapsamadığına dikkat çeken engin,  "3+1 kadro formülünden yararlananların ise çalışmalarını takiben 1 yılın sonunda eş durumu ve becayiş hakkından yararlanamaması kurum personelini rahatsız etmiş, iş barışını ve personelin motivasyonunu olumsuz yönde etkilemiştir. 3+1 kadro şartının çıktığı günden beri 9 Temmuz 2018 öncesi atanan sözleşmeli kurum personelinin de bu uygulamaya dahil edilmesi gerektiğini söyleyen sendikamız bu konuda gerek Diyanet İşleri Başkanlığı ile gerekse hükümet yetkilileri ile görüşerek bu ikili uygulamanın bir an önce sonlandırılmasını ve tüm kurum çalışanlarının 3+1 kadro uygulamasına dahil edilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir" diye konuştu.

9 Temmuz 2018'den sonra atanan eş durumundan yararlanamıyor

9 Temmuz 2018'den sonra atanan 4/B sözleşmeli personelin, çakılı kadro gereği, bir yılın sonunda eş durumu ve becayiş hakkından yararlanamadığına dikkat çeken  Engin, "Bu da eşinden ve çocuklarından ayrı çalışmak zorunda kalan personelin moral ve motivasyonunu düşürüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda girişimlerimiz sonucu konuyla ilgili çalışmalar başlatılmıştır. Kurumdaki çalışma barışını etkilen, aynı işi yapan personele reva görülen bu ikili uygulamanın bir an önce sonlandırılarak kurumumuzda çalışan tüm 4/B sözleşmeli personelin 3+1 uygulaması ile kadroya geçmesi 9 Temmuz 2018 sonrası atananların ise 1 yılın sonunda eşi ister kamu ister özel sektörde çalışsın tayin ve becaiş hakkından yararlanması için çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.