Çiftçilere müjde ! ödemeler hesaplara yatırılacak

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemesi alamayan çiftçiler için devreye girdi.

Çiftçilere müjde ! ödemeler hesaplara yatırılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İttifak'ta yer alan habere göre,5 bin TL emekli ikramiyesi geçtiğimiz günlerde 12,2 milyonu aşkın emekliye ödendi. Cumhuriyet ikramiyesi düzenlemesi ile bütçe sınırları sonuna kadar zorlanarak, emeklileri rahatlatan 60 milyar TL’nin üzerinde ödeme yapıldı. Öte yandan emekli ikramiyesi için yeni bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemesi alamayan çiftçiler için devreye girdi. Cumhuriyetin 100. yılına özel 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemesi hesaplara yattı. Milyonları rahatlayan emekli ikramiyesi düzenlemesinde yeni bir gelişme yaşandı.

Cumhuriyet ikramiyesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bütçe sınırları sonuna kadar zorlandı. Alınan karara göre çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiyesi ödeme yapıldı. SGK, Kasım ayının 15’inden önce 12,2 milyon emekliye 61 milyar TL ödeme yaptı. Düzenlemeden dul ve yetimler de hisseleri oranında faydalandı.

Bununla beraber ÇKS Sistemi’ne kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için kapsam dışında kalmış ve 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı. Yaklaşık 1.6 milyon emekli çiftçi de bu uygulamadan yararlanamadı. Emekli çiftçiler AK Partili milletvekillerini adeta telefon yağmuruna tutup “Biz yıllar önce ÇKS sistemine kayıt yaptırmıştık. Hâlâ bunun sürdüğünü bile bilmiyoruz. Yıllardır çalışmıyoruz” dediler.

AK Parti grubu ve parti yönetimi, vatandaştan gelen bu talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti. ÇKS sistemine kayıtlı emekli çiftçiler ile ilgili bir düzenleme yapılmasının doğru olacağını dile getirildi. Karadeniz gezisi sırasında çay üreticileri de ikramiyeden yararlanamadıklarını, bununla ilgili bir düzenleme yapılmasına ilişkin beklentilerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlar ile problemin çözümü için konuşacağını, buna bakmalarını isteyeceğini söyledi.