Çiftçi mağdur

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 3 mahalleyi besleyen arazi ve bahçe sulama ana hat borularının kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılmasına tepki gösteren çiftçiler, arızanın bir an önce giderilmesi çağrısında bulundular.

Çiftçi mağdur

Yeşilyurt ilçesine bağlı Çarmuzu, Yaka ve Hatunsuyu mahallelerinin sulama ihtiyacını karşılayan yaklaşık 60 ana hat borusu pazar günü kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Borunun kırıldığı bölgede bir araya gelen Çarmuzu Mahalle Muhtarı Ali Bektaş ile çiftçiler, binlerce kayısı ağacı ve binlerce dönüm arazinin bu su hattıyla sulandığını belirterek, mağdur olduklarını belirttiler.

Kırılan su hattı 3 mahallenin sulama ihtiyacını karşılıyor

Muhtar Bektaş, 3 mahalleyi besleyen ana hat sulama borusunun pazar gününden bu yana kırıldığını ve çiftçilerin mağdur olduğunu belirterek, "Bu normal bir aracın üzerinden geçerek kırılacak boru değil, bu kırıcıyla da kırılmaz çünkü her birinin ağırlığı 1,5 ton ağırlığında beton borulardır. Bu ancak kepçe üzerinden geçse kırılır. Çevrede inşaatlar var ve orada da çalışan kepçeler var. Kendileriyle görüştük haberimiz yok diyorlar onlar kırmamışsa kim kırmış? Binlerce kayısı, dut ağacı ekilen yonca buğday ve arpa arazileri bu suyla sulanıyor." diyerek tepki gösterdi.

Su hattının bir an önce onarılmasını istiyoruz

Söz konusu su hattıyla 5 bin dönüm arazinin sulandığını ve yüzlerce çiftçinin mağdur olduğuna dikkat çeken Bektaş, "Bu ana hat mahallemizin dışında Yaka ve Hatunsuyu mahallelerine kadar gidiyor ve oradaki ağaçlar da bu suyla sulanıyor. Havalar sıcak ve ağaçlara son suyu veremedik. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Çiftçilerimiz mağdur oluyor bir an önce mağduriyetin giderilmesi için talep ediyoruz." dedi.

Yaklaşık 60 boru kepçe başıyla tahrip edilmiş suç duyurusunda bulunduk

Konuyla ilgili telefonla açıklama yapan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, olay yerine gittiğini ve yaklaşık 60 borunun kepçe başıyla kırıldığını ve suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Mert, "Arkadaşlarımız kaba şekilde suyu hemen verecekler ama tabi bu şu an problemi çözmüyor. Orada şu an imar yapılıyor ve hattın geçtiği yer vatandaşın kendi tapulu parseli. Tabi zamanında bunun imarda korunması gerekiyordu. Oranın sulama birliği de yok. İnşallah bu sorunu bir şekilde çözeceğiz ancak kepçe başıyla boruların tahrip edilmesi terbiyesizliktir. Hattın oradan geçmesini istemiyorsanız hiç olmasa sağlam olarak çıkaracaktınız bu kadar zarar vermenin anlamı yoktu. Yaklaşık 100 metre uzunluğunda bulunan yaklaşık 50-60 boru tahrip edilmiş ve her biri 3-4 bin TL civarıdır. Haklarında suç duyurusunda bulunduk." dedi.