CHP'den Yeşilyurt Meclisi'ne Çağrı: Komisyon Kurulsun!

CHP Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Günnur Tabel, Yeşilyurt eski Belediye Başkanı Mehmet Çınar döneminde devredilen ancak daha sonra geri alınan beton santralinin belediyeye ne kadar maliyet oluşturduğunun araştırılması amacıyla bir komisyon kurulmasını talep etti.

CHP'den Yeşilyurt Meclisi'ne Çağrı: Komisyon Kurulsun!

Yeşilyurt Belediyesi Ağustos Ayı meclis toplantısı Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit’in başkanlığında gerçekleştirildi.

CHP'den Yeşilyurt Meclisi'ne Çağrı: Komisyon Kurulsun!

Toplantıda söz alan CHP Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Günnur Tabel, Yeşilyurt eski Belediye Başkanı Mehmet Çınar döneminde devredilen, ancak daha sonra geri alınan beton santraliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP'den Yeşilyurt Meclisi'ne Çağrı: Komisyon Kurulsun!

Tabel,“Mehmet Çınar'ın, belediyenin iştiraklerinden İŞGEM bünyesinde bulunan; yaklaşık 5 dönümlük arazi üzerinde kurulmuş olan, 3 mikser ve bir pompası olan ve saatte 90 metreküp beton üretimi yapılabilen beton santralini, "giderayak" devrettiğini, burayı zararına geri almak zorunda kalan yeni belediye yönetiminin basın bülteninden öğrenmiş olduk.” ifadelerini kullandı.

CHP'den Yeşilyurt Meclisi'ne Çağrı: Komisyon Kurulsun!

Yeşilyurt Belediyesine ait borçların detaylarıyla birlikte açıklanmasını talep eden Tabel, Çınar döneminde devredilen, ancak daha sonra geri alınan beton santralinin belediyeye ne kadar maliyet oluşturduğunun ve diğer projelerin araştırılması amacıyla bir komisyon kurulmasını talep ederek şunları söyledi:

CHP'den Yeşilyurt Meclisi'ne Çağrı: Komisyon Kurulsun!“Tüm detayları ile borçların açıklanmasını talep ediyoruz. Son olarak kamuoyuna yansıyan bu beton santrali konusunda da santralin hangi bedelle ve kime verildiği, geri nasıl ve hangi bedelle alındığı, belediyeyi ne kadar zarar ettirdiği açıklanmalı ve bu konuda da suç duyurusunda bulunulmalıdır. Sizin ve bizim görevimiz particiliği bir kenara bırakarak, kimseyi korumaya çalışmadan; gerek eski yönetimin borçlarını ve gerekse bu beton santrali olayını ve diğer ihaleleri ve projeleri incelemek için bir komisyon kurup her şeyi tüm detaylarıyla kamuoyuyla paylaşmak ve suç duyurusunda bulunmaktır. Yoksa her ay bir dosya çıkacak ve basına yansımadan, kimse duymadan sırf partiliniz diye kapatmış olacaksınız. Bu nedenle de geçmiş dönemi incelemek için acilen komisyon kurulmasını talep ediyoruz.”