CHP'den Sert Eleştiriler... Eğitim Sorunları Bitmek Bilmiyor..

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, AK Parti hükümetinin eğitim sistemini siyasileştirerek, öğrencilerin ve öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak bir noktaya getirdiğini vurguladı.

CHP'den Sert Eleştiriler... Eğitim Sorunları Bitmek Bilmiyor..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, AK Parti iktidarının eğitim sisteminde yarattığı sorunları eleştirdi.

Yıldız, 22 yıllık iktidar süresince eğitimin siyasallaştırıldığını, sistemde sürekli değişiklikler yapılarak öğrenci ve öğretmenlerin mağdur edildiğini belirtti. Ayrıca, bu eğitim yılında başlatılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne karşı dava açtıklarını ve eski programlara dönülmesi için mücadele edeceklerini vurguladı.

Yıldız, öğretmenlerin haklarına yapılan saldırılara ve atama yetersizliklerine dikkat çekerek, eğitimdeki öğretmen açığının ücretli öğretmenlik adı altında emek sömürüsü ile kapatılmaya çalışıldığını ifade etti.

Okulların temizlik ve güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirten Yıldız, MEB bütçesinin yetersizliğine de dikkat çekti. Öğrencilerin okullarda öğle yemeğine ve temiz suya erişimde büyük sıkıntılar yaşadığını, bunun eğitimin kalitesini olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Yıldız ayrıca, özel okullara yönelik denetimlerin yetersiz olduğunu ve mesleki eğitimin itibarının zedelendiğini belirterek, iktidarın eğitim politikalarını sert bir dille eleştirdi.