CHP'de mazbatalar teslim edildi

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı, yeni dönemde görev alacak belediye meclis üyelerinin mazbatalarını teslim etti. 

CHP'de mazbatalar teslim edildi

2024 yerel seçimlerinde oy oranını arttıran Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı gerçekleştirilen mazbata teslim töreninde yeni dönem belediye meclis üyelerini tanıttı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba'nın da katıldığı ve Parti İl Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Malatya il Başkanı Barış Yıldız, "Muhalefette olduğumuz belediyelerde uzlaşmacı gibi tavır sergileyeceğimizi Malatya'nın hayrına olacak her şeyde belediye başkanlarının yanında olacağımızı şimdiden belirtelim" dedi.

Komisyonların benzeri partide de kurulacak

Battalgazi Belediyesi meclis üyesi sayısına değinen Yıldız, "Bu dönem Battalgazi Belediye Meclisi'nde geçen dönem üyemiz yoktu. Bu dönem 5 üyemiz Battalgazi'de Cumhuriyet Halk Partisi'ni temsil edecek. Yine Yeşilyurt'ta daha önce 6 olan belediye meclis üyesi sayımız bu dönem 12 olarak devam edecek. Orada grup kurabileceğiz. Bizleri olarak bu saatten sonra bu beş yıl boyunca tüm il hem kendi belediye başkanlarımız nasıl takip ediyorsak diğer belediye başkanlarına da bugüne kadar verdikleri sözü tuttuğuna dair kontrol etmeyi, muhalefet etmeye devam edeceğiz. Tabii daha güçlü bir muhalefet adına hem büyükşehirde hem Yeşilyurt'ta hem Battalgazi Belediye Meclisinde kurulan komisyonların aynısını il örgütümüz tarafından da oluşturacağız. Örneğin orada büyükşehirdeki imar komisyonu takip etmesi için imar komisyonunda olan belediye meclis üyelerimizle beraber yine imar alanında uzmanlarla beraber takip edeceğiz" ifadesini kullandı.CHP'de mazbatalar teslim edildi

Yol gösterici olacağız

Belediye meclis üyelerine de destek vereceklerini aktaran Yıldız, "Teknik destek anlamında da görev süreleri boyunca yalnız bırakmayacağız. Onlarla her daim sadece belediye meclisten belediye meclisine değil il örgütümüzde, ilçe örgütlerimizde partimizde bulunan uzmanlar da bu konuda sürekli çalışacak ve etkin bir muhalefet yapmaları konusunda destekleyeceklerdir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak muhalefette olduğumuz belediyelerde uzlaşmacı gibi tavır sergileyeceğimizi Malatya'nın hayrına olacak her şeyde belediye başkanlarının yanında olacağımızı şimdiden belirtelim. Ama Malatya'nın zararına olacak. Malatya'nın çıkarlarının dışında olacak her şeyde de karşısında olacağız. Yol gösterici olacağız" açıklamasını yaptı.

Yapıcı muhalefet olacağız                            

Seçim sonuçlarını değerlendiren CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, "Hem büyükşehirde hem de ilçelerde muhalefet olduğumuz ilçelerde halkın bize güvenmiş olduğunu gördük. Layığıyla başarıyla yapacağımıza inanıyorum. Tabii ki yapıcı bir muhalefet yapacağız. Malatya'nın hayrına, Malatya iyiliğine ne varsa, ne gelirse destekleyeceğiz. Ancak Malatya'nın hayrına olmayan Malatya'dan çıkarılanlar her şeyiyle karşı çıkacağımızı kamuoyuyla paylaşacağımızı belirtmek istiyorum. Malatya'yı kucaklayan bir meclis kadromuz var. Malatya'nın her bölgesinden oy alabilen bir siyasi partiyiz artık. Dolayısıyla belediye meclis üyelerimiz de bu sorumlulukla hareket edecek. Tüm Malatya'nın belediyemiz tüm Malatya'ya dokunacaklar. Az oy aldığımız ya da çok oy aldığımız tüm Malatya'yı kısa süre içerisinde gezecekler. Muhtarlarla STK'larla ilişkiler kuracaklar. Örgütümüze zaten muhtarla ilişkilerini kuracaklar. Malatya'da tüm kesimlere ulaşan tek siyasi parti olarak da bu sorumluluğumuzu yerine getireceğiz, daha fazla çalışacağız" şeklinde konuştu.