CHP adaylarını tanıttı

31 Martta yapılacak, yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Malatya İl Teşkilatı Yeşilyurt ve Arapgir Belediye Başkan adaylarını tanıttı. CHP, aday göstermediği bazı ilçelerde ise İYİ Parti'nin gösterdiği adaylara destek verecek.

CHP adaylarını tanıttı

Aday tanıtımı öncesi CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Jeoloji Mühendisi Erkan Özgür, Hafize Özel Kız Meslek Lisesi önünde boyacılık yapan babası Ali Özgür'ü ziyaret ederek, babasının elini öptükten sonra helallik isteyerek, seçim startını verdi. Özgür burada yaptığı konuşmada, “Beni bugünlere getiren babamın helalliğini almak için buradayız. Yeşilyurt’umuzun çoğunluğu benim babam gibi alın teriyle, emeğiyle geçinen insanlar. İşte ben o insanların alın teri için, emeklerinin değerli olması için adayım. Yeşilyurt’un içler acısı durumunu görünce, memleketimiz söz konusu olunca elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Yeşilyurt’lulara nasıl bir Yeşilyurt istediğimizi anlatacağız. Yeşilyurt’u tekrar yeşil yapmaktan işe başlayacağız. Sadece yapacağımız hizmetleri anlatacağız, hiçbir rakibimizi eleştirerek, karalama kampanyasına girmeyeceğiz. Hizmet konuşacağız. Popülizm yapmayacağız gerçekleri anlatacağız. Yapamayacağımız hiçbir hizmetin sözünü vermeyeceğiz. Çocuklarımızın geleceği için çıktığımız yolda başarılı olacağımıza inanıyorum. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ve hep birlikte kazanacağız. Yeşilyurt’u hep birlikte şaha kaldıracağız. Biz göreve geldiğimizde iyi insanlar göreve gelecek, tüm Yeşilyurt iktidara gelmiş olacak, millet iktidara gelmiş olacak” dedi.

Kaf dağının arkasına saklanmayacağız

Özgür, “Yeşilyurt’ta sevgi ve saygıyı ön plana çıkaracağız. Yeşilyurt’luların kalbini kazanacağız. Şeffaf, halkına hesap veren, baskıcı, dayatmacı bir bakış yerine, halkla birlikte çalışan bir yerel yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. 304 bin nüfusuyla Malatya’nın en büyük ilçesinde 82 Mahalle muhtarımızla bir arada olacağız, muhtarlarımızın görüşlerini alacağız, sorunlarını dinleyeceğiz. Çözüm önerilerimizi aktaracağız. Çok oy aldığımız mahallelere az, az oy aldığımız mahallelere daha çok gideceğiz. Yeşilyurt’la bir bütün olacağız. Yeşilyurt’a eşit ve adil hizmet sunacağız. Milletin parasını çarçur etmeyeceğiz. Kaf dağının arkasına saklanmayacağız. Asla milletin parasını milletin ihtiyacı olmayan işlere harcamayacağız. Milletin her kurşunu kendi kuruşumuz bileceğiz. Çocuklarımızın geleceği için çıktığımız yolda başarılı olacağımıza inanıyorum. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ve hep birlikte kazanacağız. Yeşilyurt’u hep birlikte şaha kaldıracağız. Biz göreve geldiğimizde iyi insanlar göreve gelecek, tüm Yeşilyurt iktidara gelmiş olacak, millet iktidara gelmiş olacak” diye konuştu.

Emekçi bir ailenin çocuğu

Yeşilyurt Belediyesini kazanacaklarını söyleyen CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, “Erkan Özgür emeğiyle geçinen Ali Dayı’nın oğlu. Hepimizin yetişme anlayışıyla birebir benzeşen bir aile yapısına sahip. Emekçi bir ailenin çocuğu. Mesleğinde başarılı, sivil toplum örgütünde uzun yıllar önemli mücadeleler vermiş bir kişi. Bugün de halkın partisinin adayı olarak huzurlarınızda. Yeşilyurt belediyesi 31 Martta CHP’nin olacak. Erkan Özgür Yeşilyurt’un yeni belediye başkanı olacak. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” ifadelerinde bulundu.

Çalışmalarımıza başlıyoruz

CHP Arapgir Belediye Başkan Adayı Haluk Cömertoğlu ise, “Çalışmalarımız bugünden sonra ayrımların ortadan kalktığı, kavgaların bittiği, selamın yaygınlaştırıldığı, rakiplerin nitelik olarak eleştirildiği, isimlerin halk tarafından bilindiği bir seçim kampanyası başlıyor. Bu millete yük olan değil, bu milletin yükünü alan bir kampanyayla, milletini gücünü paylaşan bir gelecek ile birlikte sürdürmeye ve sahada olmaya, bütün istek ve beklentileri yönetmeye, idare etmeye, devletimiz ve milletimiz, toprağımız ve geçmişimiz adına bunu yapmak bizim boynumuzun borcu” şeklinde konuştu. Sonrasında parti il binasında hem Yeşilyurt, hem de Arapgir Belediye Başkan adayları tanıtıldı.  Aday tanıtım törenine CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İlçe Belediye Başkan Adayları, Gençlik, Kadın kolları üyeleri ile partililer katıldı.