Cevizde bereketli hasat

Türkiye'de ceviz üretilen önemli yerleşim yerleri arasında yer alan Malatya'nın Hekimhan ilçesinde hasat bereketli başladı. Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, 'Bu yıl beklenen 200 ton rekolteden 7 milyon lira gelir elde etmeyi hedefliyoruz' dedi.

Cevizde bereketli hasat

İnce kabuklu olması ve uzun süre dayanması gibi özellikleriyle dikkati çeken Malatya'nın tescilli "Hekimhan cevizi"nde  hasat dönemi başladı. Hekimhan ilçesinde eski yöntem olan uzun sırıklar yardımıyla cevizler önce düşürüyor daha sonra yere düşen cevizleri tek tek toplayan çiftçiler el birliğiyle yeşil kabuğundan ayıklama işine geçiyor. Kabuğundan ayrılan cevizler birkaç gün güneşte bekletilerek tüketilmeye hazır hale geliyor. Bu zahmetli sürecin ardından cevizler ya kabuklarıyla yada içi çıkarılarak daha sonra kullanılmak üzere bekletiliyor. Hekimhan cevizinin kilosu 35 ile 40 lira arasında alıcı buluyor.

200 ton ceviz hasadından 7 milyon lira gelir

Hasat sezonuyla ilgili Net Haber Gazetesine açıklamalarda bulunan Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, cevizde bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu söyledi. Alçak kesimlerdeki hasat sürecinin bitme aşamasına geldiğini belirten Karadağ, hasadın yüksek kesimlerde sürdüğünü aktararak, "Hekimhan cevizi bir markadır. Bu markayı daha ileriye taşımak için yoğun çalışma yürütüyoruz. İlçemizde bu yıl yaklaşık 200 ton ceviz hasadından yaklaşık 7 milyon lira gelir elde etmeyi bekliyoruz. Ceviz ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır" dedi. Belediye olarak bu yıl ve gelecek yıl cevizle ilgili çok önemli projeleri hayata geçireceklerini belirtti. 
 

Cevizde bereketli hasat
Cevizde bereketli hasat
Cevizde bereketli hasat
Cevizde bereketli hasat
Cevizde bereketli hasat