Ceviz Festivali 13- 14 Temmuz'da

Hekimhan ilçesinde her yıl düzenlenen Ceviz, Maden ve Kültür Festivali'nin 8'incisi bu yıl 13- 14 Temmuz 2019 tarihlerinde yapılacak.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ceviz Festivali 13- 14 Temmuz'da

Festival duyurusu için kentteki özel bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Tokat Milletvekili Kadir Durmaz, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, CHP Malatya İl başkanı Enver Kiraz, parti yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Tüm dostları festivalimize bekliyoruz

Toplantının açılışında konuşan Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, yaklaşık bir ay önce başladığımız festival çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, “13-14 Temmuz tarihleri arasında 2 gün sürecek olan 8. Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali İlçe merkezinde bulunan Sakarya ortaokulu bahçesinde yapılacaktır. Festival programımız Saat 18.00 de başlayıp 24.00’e kadar sürecektir. Festivalimizde Sahne alacak sanatçılarımız Adnan Çakır, Fatma Şahin, Cemal Öztaş, Yıldız Doğan, Serpil Sarı ve Mustafa Özarslan gibi değerli sanatçılarımız özel dinletiler verecektir. Hekimhan’ımızın daha çok gelişmesi, tarihi ve coğrafi tanıtımının yapılmasının yanı sıra sosyal yaşama sağladığı önemli katkılar nedeniyle tertiplenen bu organizasyonun daha geniş katılımlı olması ve daha büyük yararlar sağlaması temennisiyle, 8. Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali ilçemize ve insanımıza hayırlı olsun dileğimle, Hekimhan Ceviz ve Maden Diyarında buluşalım. Malatya da ve Türkiye’nin her yerinde yaşayan tüm dostları festivalimize bekliyoruz” dedi.

Hemşerilerimizi Hekimhan’da 2 gün boyunca ağırlamaktan onur duyacağız

13-14 Temmuz’da Hekimhan’da yapılacak festivalin hem Hekimhan’a hem Malatya’ya değer katacağını dile getiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise,  “CHP’li Belediyeler, festivalleri yapmaya devam ediyor. Festival önemli, bir kentin ve kent kimliğinin kavuşabilmesi noktasında çok önemli bir organizasyon aslında. Maalesef Malatya’yı yönetenler yıllardan beri, festival yapmayarak, festivale karşı durarak yapmamışlardı. Arguvan Belediyemiz yıllardan beri Uluslararası Arguvan Türkü Festivalini yapıyor, Hekimhan Belediyemiz yıllardan beri Kültür, Ceviz ve Maden festivalini yapıyor, Arapgir Belediyemiz bugün başlayan Fotokamp’ı başlattı. Hekimhan önümüzdeki yıllarda daha da farklı festivallerde Malatyalıları Hekimhan’da misafir edecek. Bu yıl yeni bir dönemdeyiz, 31 Mart’ta yoğun bir dönem yaşadık. Ardından 4 ay sonra festivaller yapılıyor. Ama herkes bilsin ki Hekimhan önümüzdeki dönemde kültürün, Türkiye’de sanatın, sanatçının, yazarın geldiği önemli bir festival için şimdiden önemli hazırlıklar yapacak. Bütün Malatyalı hemşerilerimizi Hekimhan’da 2 gün boyunca ağırlamaktan onur duyacağız. Bunu da burada ilan ediyoruz” diye konuştu.

Çok yazarımız çizerimiz var

Ağbaba, 3 yıldan beri Malatya’da bir kayısı festivalinin yapılmamasını eleştirdiklerini hatırlatarak, “Bir kayısı festivalinin yapılmaması Malatya Belediyesinin ayıbıdır, utancıdır. 1973’te başlayan, yıllarca devam eden, cumhurbaşkanlarını, başbakanlarını misafir eden kayısı festivali bir dar kafa tarafından, Malatya’yı yöneten dar bir anlayış tarafından maalesef engellendi, yapılmadı. Şimdi bu dönem yapılıyor ve yapılmasından da memnuniyet duyuyoruz.  İzleyeceğiz, göreceğiz ve umarım Malatya’yı kapsayan bir dar kadronun kendini ifade ettiği bir festivalden öte Malatya’nın bütün kesimlerini kapsayan bir festival olur. Çok yazarımız çizerimiz var, Kenan Işık gibi birçok hemşerimiz var. Bu değerlerimizin sergilendiği bir alanın olması gerekiyor. Bunu yapmazlarsa biz buradan talip olduğumuzu ifade ediyoruz. Arguvan’da bir sanatçılar sokağı yapılıyor, Hekimhan’da da benzer bir şey yapacağımızı buradan söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.    

8’inci Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festival Programı

13 Temmuz Cumartesi: Saat 18.30 = Açılış Konuşması–Belediye Başkanı 19.00= Adnan Çakır 19.30= Yemek Yarışması Ödülleri 19.45 = Plaket Takdimi (Sponsorlar) 20.00 = Fatma Şahin 21.00 = Cemal Öztaş 22.00 = Yıldız Doğan – Havai Fişek Gösterisi.
14 Temmuz Pazar: Saat 18.00 = Malatya Atlı Cirit Kulübü Gösterisi, 18.30 = Ceviz Yarışması Ödüller, 19.00 = Protokol Konuşmaları, 20.00 = Plaket Takdimi, 20.30 = Serpil Sarı, 21.30 = Halk Oyunları Ekibi 22.00 =Mustafa Özarslan–Havai Fişek Gösterisi.