Çelikhan-Erkenek segmenti deprem mi üretiyor..!
Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası açıklama yaptı. Demirtaş, Çelikhan-Erkenek Segmentinde büyük deprem olma riskinin çok düşük olduğunu belirtti. Bölgede yaşanan depremler, akıllara 'fay büyük deprem mi üretiyor' sorusunu getirdi.

Risk çok düşük
Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,
“1-) Pütürge'nin (#Malatya) 25km batısı; Battalgazi'nin 27km GD'su: Çelikhan-Erkenek Segmentinin 13km batısında, kısa bir kırık üzerinde: 12.04.2024 08:44, Mw=4.1 büyüklüğünde tetiklenmiş bağımsız #deprem oldu.
2-) Bu deprem aynı yerde 06.02.2023 sonrası olmuş 4.0-5.3 arası 41. tetiklenmiş bağımsız depremi oluşturmaktadır.
3-) Çelikhan-Erkenek segmentinde 1893 (M7.2) ve 1905 (M6.9) olduğu için büyük deprem olma riski çok düşük” ifadelerini kullandı.