Çarşı yapılırsa Malatyalılar rahatlayacak

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (Maginder) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, basın konteynerlerini ziyaret etti.6 Şubat depremlerinden sonra Malatya'nın durumunu değerlendiren Karademir,' Çarşı için projesi başlasa,  psikolojik olarak Malatya halkı rahatlayacak' ifadelerini kullandı.

Çarşı yapılırsa Malatyalılar rahatlayacak

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (Maginder) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, 6 Şubat depremlerinin etkilediği Malatya’da, depremlerde ofislerini kaybeden ve basın konteynerinde bulunan gazetecileri  ziyaret etti. Malatya’nın depremlerden sonraki durumunu değerlendiren Karademir, Malatya’da ciddi anlamda göç yaşandığını,  yapılması planlanan çarşıyla ilgili belirsizliğin sürdüğünü belirterek, “Çarşı için projesi başlasa,  psikolojik olarak Malatya halkı rahatlayacak” dedi.

Zor günleri hep birlikte anlatacağız

6 Şubat depremlerinden kısa süre önce Malatya’ya yatırım yapmak ve sorunları dile getirmek amacıyla dernek kurduklarını söyleyen Karademir, zor günlerin birlikte atlatılacağını vurguladı. Karademir, “Biz 6 Şubattan yaklaşık bir ay önce resmi olarak derneğimizi kurduk. Derneğimiz her görüşten, her değerden, her sektörden arkadaşlarımızın oluşumuyla Malatya’nın ortak bir masada buluşması için kurulmuş bir dernektir. Dernek Malatya’mız için hem ticari anlamda yatırım yapmak için kurduk hem Malatya’nın sorunlarını dile getirmek için kurduk. Derneği kurduk ve bir ay sonra deprem oldu. Herkesin düzeni bozuldu. Biz depremin ilk gününden itibaren depremzede vatandaşlarımız için çalıştık. Yardım seferberliği başlattık tüm üyelerimizle. Tabi toparlama süreci uzun zaman aldı. Yeni yeni toparlanıyoruz. Bizler buradayız, yine Malatya’da devam etmek için uğraşıyoruz. Yatırım yapmak için çalışıyoruz. Derneğimizin başka bir amacı yok. Zor günleri hep birlikte anlatacağız” şeklinde konuştu.

"İş bilen arkadaşlarımız Malatya’yı birer birer terk etti"

Malatya’da çok ciddi göç yaşandığını dile getiren Karademir, göçlerin yarattığı olumsuzluktan en  çok esnafların etkilendiğini ifade ederek şunları söyledi.” Çoğu sektörde büyük sıkıntı var. Çok ciddi iş kaybı var.  Çok ciddi göç var. Sanayide , ticarette, öğretmenlerimiz de,  doktorlarımız da iş bilen arkadaşlarımız Malatya’yı birer birer terk etti. Bu da iş dünyası için sıkıntı. Bu sıkıntılardan dolayı göç başladı. Bu göçlerden dolayı en çok  esnaf etkilendi.”

Çok ciddi önlemlerin alınması lazım

Vatandaşların umudunun çoğalması için  siyasilerin gerekli açıklamaları yapması gerektiğine değinen Karademir, çarşı projesinin başlaması durumunda Malatyalıların psikolojik olarak rahatlayacağını kaydetti. Karademir, ”Biz umudumuzu kaybetmiyoruz ve gereken uyarıları siyasilerimize yapıyoruz. Burada büyük pay onların üzerine düşüyor. Çok ciddi önlemlerin alınması lazım. En azından Malatya halkının umudunun yükseltilmesi için gerekli açıklamaları yapmaları lazım ki bu şehir bir an önce toparlansın. Malatya’nın olmazsa olmazı çarşımız. Çarşı için projesi başlasa,  psikolojik olarak Malatya halkı rahatlayacak. Çarşıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı bir şeyler açıklandı ama net bir şey yok ”dedi.