Çaresizliğin serzenişi

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Alacakapı Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın, Eski Malatya Caddesinde başlatılan yol çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini belirterek, seçim döneminde ilk kazmayı vurup en kısa sürede bitecek diyenler nerede diye serzenişte bulundu. Sayın, 'Eski Malatya halkı bir müteahhittin keyfini beklemek zorunda değil' dedi.

Çaresizliğin serzenişi

4 Mayıs’ta Malatya’nın Battalgazi İlçesinde, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan bakım onarım çalışmasının ağır ilerlemesi vatandaşların isyan etmesine neden oldu. Bakım onarım çalışması yapılan yolda durmadan kaza meydana geldiğini belirten Malatya’nın Battalgazi İlçesi  Alacakapı Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın, mahalle sakinlerinin duruma tepki gösterdiğini, çalışmanın hızlı bir şekilde ilerlememesi halinde bir günlüğüne yolu kapatacaklarını ifade etti.

Vatandaş müteahhittin keyfini beklemek zorunda değil

Seçim döneminde başlatılan ve hızlı bir şekilde tamamlanacağı ifade edilen bakım çalışmasının 4 aya yakın süredir devam ettiğini vurgulayan Sayın, “Eski Malatya halkı bir müteahhittin keyfini beklemek zorunda değil. Seçim döneminde ilk kazmayı vuranlar, en kısa sürede bitecek diyenler şimdi nerede? Seçim sonuçları iyi yönde çıkınca hizmetlerin aksamasının nasıl bir açıklaması olabilir? Buradan tüm siyasilere, yöneticilere ve müteahhitte sesleniyorum. Bu halkın son serzenişidir. Burada binlerce insan yaşıyor. Depremden sonra binlerce insan geldi halk bir günlüğüne dahi olsa yolu kapatmak istiyor. Biz buna engel olduk, yapılır umuduyla ancak bir ilerleme yok. Yediğimiz hakaretler sonucu bunlara engel olacak gücümüz de kalmadı. Halkın haklı serzenişi söz konusu” şeklinde konuştu.

Halkımız yolu kapatmakta ısrarlı

Vatandaşların saatlerce yolda kaldığını kaydeden Sayın, hemen her gün kaza meydana geldiğini, yol çalışmasının tamamlanması için vatandaşın ölmesine gerek olmadığını dile getirdi. Sayın, şunları ekledi: ”Her gün maddi anlamda kazalar oluyor. Yolun tamamlanması için birinin yaşamını yitirmesi mi gerekiyor? Bu yol hakkında en kısa sürede girişimlerin başlaması gerekiyor. Bir kepçe bir dozer, bir kamyon, bir silindir ile bu işlerin kısa sürede bitmesinin mümkün değil. Aksi takdirde halkımız yolu kapatmakta ısrarlı ve biz muhtar olarak, bugüne kadar devleti temsil edenler olarak, yolun kapatılmasını engelledik. Ancak bu saatten sonra halk ile beraber olacağımızın bilinmesini arz ederim. Lütfen halkın sesine kulak verin. Her toplantıda, her durumda ben yolu dile getiriyorum getirmeye devam edeceğim.”