Camimiz yetersiz

Yeşilyurt ilçesi İnönü Mahallesi Muhtarı Abdulgazi Atabey, 'İstasyon tarafından bir camimiz var. Ancak Bu camimiz cemaatimize yetmiyor. Yeni bir cami alanı için çalışıyoruz' dedi.

Camimiz yetersiz

Atabey, gazetemize yaptığı açıklamada, İnönü Mahallesinin sürekli göç alarak nüfusunda artış yaşandığını ve bu artışa karşılık yatırımlar bazında da daha çok hizmeti hak ettiğini söyledi. İnönü Mahallesi Muhtarı Abdulgazi Atabey ile yaptığımız röportajdan kesitler şöyle:

NETHABER: Muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?

ABDULGAZİ ATABEY:  Ben İnönü Mahallesi Muhtarı Abdulgazi Atabey. Ortaokul mezunuyum. 3 dönemdir İnönü Mahallesinde muhtarlık yapıyorum. Önümüzdeki seçimde de adaylığımı tekrar koyarak devam etmeyi düşünüyorum.

NETHABER: Külliyedeki davete katıldınız mı?

ABDULGAZİ ATABEY: Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine katıldık. Gölbaşı'nda bizi aldılar. Misafirhaneye götürüp erken gittiğimiz için çay ikram ettiler ve kahvaltı yaptık. Öğlene doğru külliyeye götürdüler. Biraz bekledikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımız geldi, orada muhtarlara orada hitap etti. Yaklaşık 400 kişiydik orada. Ben orada o güzelliğini gördüm.

NETHABER: Mahallenizin hane sayısı, nüfusu, sınırları ne kadardır?

ABDULGAZİ ATABEY: Sınırlarımız ile ilgili komisyon biraz haksızlık yaptı. Şimdi TCDD Devlet Demiryolları lojmanları 70-80 senedir benim mahallenin sınırları içerisinde, Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Özalper Mahallesine kaydırıyor. Gerekçe ise arada cadde geçiyormuş. Ben burnumun dibindeki mahallelime bir evrak lazım olsa bir evrakı gelmiş olsa bunun dışında bir nüfus cüzdanı belgesi lazım olsa, fakirlik kâğıdı lazım olsa oradaki bulunan kişiler Özalper muhtarlığına gidiyorlar.  Orada büyük bir hata orada yalanlarından çok şikâyetçiler. Defalarca yetkilere ne kadar söylediysek de bir çözüm bulamadık. Sınırlarımız ise Ergenekon Köprüsü TMO ‘dan başlayıp, Diş Hastanesi, İstasyon, İstasyon virajı, Kültür Sitesi, kerpiç evler, Abdullah Gül Parkının bir bölümü, aşağıdan tren hattı ile sınırlanıyor. Seçmen sayımızda bir önceki seçime göre bildiğimiz kadarıyla 7 bin 300 civarında, nüfusumuzda 11 bin civarındadır.

NETHABER: Mahalle halkının genel olarak geçim kaynakları nelerdir?

ABDULGAZİ ATABEY: Mahallemin gelir durumu ise çoğu emekli. Yani çoğu emekli işçi emekli maaşına geçinen kişiler bir kısmı da memur kesimi. Orta gelir gurubu seviyesinde insanlardan oluşan bir Mahallemiz var.

MAHALLEMİZ SAKİN VE HUZURLU BİR MAHALLE

NETHABER: Görev esnasında ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsunuz? Mahallenizin problemleri nelerdir?  Ulaşım, su, kanalizasyon, yol, elektrik gibi problemleri var mı?

ABDULGAZİ ATABEY: Mahallelimizin altyapı ve üstyapı işlemlerimiz Gerek Malatya Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapıldı. FEDAŞ, Telekom gibi kurumlarda kendi altyapılarını oluşturdular. Yalnız zaman zaman elektrik arızalarıyla karşılaşıyoruz. Bunu yetkililerle görüştük. Kısmi arızalar oluyormuş. Buna da önlem alınmasını istedik. Örneğin bir sokak lambası geçse dahi komşularımız bunu muhtardan biliyor. Onun iççin 7 gün 24 saat çalışmamız gerekiyor.

NETHABER: Görev süreniz içinde mahallenize neler kazandırdınız? Mahalle sakinleri ile aranız nasıl? Ne tür olumsuzluklar yaşıyorsunuz?

ABDULGAZİ ATABEY: Şuanda Kur'an Kursu. Bir de engelli olanlar burada eğitim görüyor. Bir Aile Sağlığı Merkezi buraya kazandırdık. Mahallemize 3 park kazandırdık. Diş hastanesi mahallemiz sınırları içinde daha önce TOKİ uzak geliyordu. Simdi millet rahatladı. Buradaki hastaneye diş çektirmek isteyenler, burada protez yapmak isteyenler giderek işlerini görüyorlar.

NETHABER: Mahallenizde cami, okul, sağlık ocağı ve park gibi sıkıntılarınız var mı?

ABDULGAZİ ATABEY: En önemli eksiklerimizden bir tanesi ise ortaokulumuz yoktu. Bunun da yer teslimini yaptık. Sözünü aldık. Devlet Demir Yollarının yol atölyesinin bitiminde bize 4 dönüme yakın yer verdiler. Burada inşallah kısa süre içinde inşaatına başlayıp, önümüzdeki yılda mahallemizdeki çocuklar ortaokullarını kendi mahallelerinde okumaya başlayacaklar. Diğer yandan mahallemiz sürekli göç alan ve nüfusu artan bir mahalle. İstasyon tarafından bir camimiz var. Ancak bu camimiz cemaatimize yetmiyor. Yeni bir cami alanı için çalışıyoruz. Parkın alt tarafından kömür tevzi yoluna yakın bir sosyal tesisimiz var. Bu tesis yapılırken üstüne bir cami de yapılabilecek şekilde yapıldı. İlgili arkadaşlar bu konuyla da ilgileniyorlar. İnşallah seneye Ortaokulu’nun da caminin de temeli atılacak diye umut ediyoruz. Cami alanı içinde şimdiki belediye başkanımız geldi baktı. Projesi hazır bu çok amaçlı Sosyal Tesis üzerine bu cami yapmaları için projemiz hazır bitmiş. Yalnız yetkililere Belediye Başkanım dedi ki; Bu yan tarafta bir parkamız var. Bir bakın eğer burası uygunsa burada bir cami kurtarıyorsa bu cami buraya yapalım. Burası kurtarmıyorsa, olmuyorsa ondan sonra bu bizim çok amaçlı sosyal tesisi bunu taşıyacaksa camiyi buraya yaptıralım yani bunun da sözünü verdiler.

NETHABER: Bilişim ve iletişim araçlarını kullanır mısınız?

ABDULGAZİ ATABEY: Bildiğiniz gibi şimdi her şey bilgisayar üzerinden yapılıyor. Ben de bildiğim kadarıyla hem cep telefonu ile hem bilgisayar ile işlemlerimi yapıyorum.

ASANSÖRLERİN YAPILMASI İÇİN İMZA TOPLADIM

NETHABER: Çevreyi koruma konusunda ne düşünüyorsunuz?

ABDULGAZİ ATABEY: Mahallemizin kültür seviyesi yüksek. Komşularımız, mahalle sakinlerimiz birbirlerine saygılı, kendilerine saygılı, çevre koruma konusunda saygılılar. Yardımlaşmayı seviyorlar. Paylaşmaya önem veriyorlar. Mahallemizde bayat ekmek kutuları var. Zaman zaman Kasalarla köşe başlarına köyden getirdikleri, elma üzüm vs. bırakırlar. Dar gelirliler alsın diye. Komşuluk ilişkileri iyi. Rahat ve huzurlu bir mahalle diyebilirim. Çevre koruma konusuna gelince de hakikaten mahallemizin sakinleri her yönüyle çevreci diyebilirim.

NETHABER: Büyükşehir veya ilçeniz belediyesinden beklentileriniz nelerdir? Sorun yaşadığınız yada destek göremediğiniz kurumlar var mı?

ABDULGAZİ ATABEY: Çok şükür yollarımız kaldırımlarımız asfaltlandı. Evet, biraz zahmet biraz sıkıntı çektik ondan sonra üst geçit kazandırdık mahallemize. Bugün bizim mahallemizde iki tane üst geçit kazandırmak kolay değil.  Tarım Kredi önünde yapmış olduğumuz üst geçidin yetkililere gittiğim zaman değildi ki biraz ileride ışıkları kullansınlar dediler. Ama ben 3 dönem dilekçe her ne kadar belediye verdiysem de encümenden iptal edildi. Ama 2017'de bu gerçekleşince ben bu yazıyı aldım Elazığ'a götürdüm. 2018 programını aldılar, karayolları sözünde durdu ve 2018 yılında geldi bu üst geçidi yaptı Yalnız şuanda da asansörlerimizin yerleri var da asansörler kurumamış vatandaşlar yaşlı insanlarımız gittiği zaman diyor ki biz yoruluyor, zorlanıyoruz bende karayollarını aradığımda dediler ki Muhtar bey bir dilekçe yaz bize getir dediler. Ben de daha iyi olsun diye burada da epey imza topladım bugün götürdüm.  Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü'ne teslim ettim. Neden bu asansörlerle bir an önce yapılması için.