Camiler şenlendi

Salgın nedeniyle 2 yıldır yüz yüze eğitimin yapılmadığı yaz Kur'an kursları, bugün itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan tüm camii ve Kur'an kurslarında coşkuyla başladı.

Camiler şenlendi

Malatya’da bulunan bin 174 cami, Kuran kursu ve mescit, bugün çocukların cıvıltısıyla şenlendi. Yaklaşık iki ay sürecek olan Kur'an kurslarında çocuklara Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra akaid, siyer, ahlak gibi temel dini bilgiler de öğretilecek. Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, Kur’an kurslarında verilen eğitimin önemi, öğrenciler ise Kur’an kurslarına kavuşmanın sevincini İLKHA muhabiri ile paylaştı. Merkez Yeşilyurt ilçesinde bulunan Ahmediye Kız ve Erkek Kur’an Kurslarını ziyaret eden Müftü Işıldar, salgından dolayı çocukların uzun bir aranın ardından tekrar camilere kavuşmalarının sevincini yaşadıklarını ve bundan dolayı Allah’u Teâlâ’ya sonsuz hamdu senalar ettiklerini söyledi.

Bütün anne babalar çocuklarına dinimizin değerlerini eğitmekle mükelleftir

Camide en güzel sesin çocukların sesi ve cıvıltısı olduğuna vurgu yapan Işıldar, çocukların camiyle buluşmasının çok önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Bugün Malatya’daki tüm camilerimizde yaz Kur’an kurslarımız başladı ve kayıtlarımız bu ayın 11’ine kadar devam ediyor. İnşallah bu sene, sayı patlaması bekliyoruz. Bu konuda tüm velilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çocukları mutlaka camiye göndermeleri gerekiyor. Bu, bütün anne babaların üzerinde manevi bir sorumluluktur. Çünkü bütün anne babalar çocuklarına dinimizin değerlerini eğitmekle mükelleftir. Evde bu eğitimi vermek çok kolay değil. Çocuklarımızı bize yakın olan camiye götürerek kayıtlarını yapalım, takiplerini sağlayalım. Bu şekilde yaparsak inşallah manevi sorumluluktan kurtulmuş oluruz. Çünkü bu, çok büyük bir mesuliyettir.  Her anne baba çocuklarına bir şeyler bırakmak için uğraşır, bu doğaldır ve her insanın fıtratında vardır ama Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ifadesiyle ‘Bir annenin babanın çocuklarına bırakacak en güzel miras İslami bir terbiye vermektir” diye buyurmuştur. Peygamber Efendimiz 'Hepiniz sorumlu olduklarınızdan mesulsünüz’ diye bizleri ikaz etmiştir. Kişinin en büyük sorumluluğu da kişinin aile fertleridir.”

Burada alacakları eğitim ve edinilecek bilgiler hayatları boyunca kendilerine fayda sağlayacak

Çocuk yaşta alınan eğitimin başka yaşlarda alınan eğitime benzemediğine dikkat çeken Işıldar, “Burada alacakları eğitim ve edinilecek bilgiler hayatları boyunca kendilerine fayda sağlayacak. Camilerde sadece eğitim yok. Çocuklar burada hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Burada Kur’an-ı Kerim'in yanında namaz süreleri, ahlak, dini değerler eğitimi gibi konular, bir çocuğa sosyal hayatta lazım olacak ne varsa Diyanet İşleri Başkanlığımızın özel olarak hazırlamış olduğu eğitim programında mevcuttur. Çocuklar hem eğlenecekler hem de öğrenecekler.” diye belirtti.

Camiye tekrar kavuştuğumuz için çok mutluyum

Öğrencilerden Halil İbrahim Şanverdi, “Camiye tekrar kavuştuğumuz için çok mutluyum. Ben Kur’an-ı Kerim’i hatmetmiştim şimdi tecvid öğrenmeye geldim. Çünkü Kur’an-ı Kerim öğrenmek sevaptır biz de bunun için gelip öğreniyoruz.” dedi.
Tekrar camiyle buluştuğumuz için çok sevinçliyim
Kur’an-ı Kerim öğrenmek için camiye geldiğini belirten öğrencilerden Asım İnkaya, “Geçen sene pandemiden dolayı Kur’an Kursu’na gelemedik ama çok şükür vakalar azaldığı için şimdi kurslar açıldı biz de geldik. İlk önce elif-bayı öğreniyoruz. Namaz, abdest, Peygamber Efendimizin hayatı gibi konuları da ayrıca öğreniyoruz. Çok mutluyum ve çok sevinçliyim. Allah Kur’an-ı Kerimi öğrenmeyi ve bu sevinci herkese nasip etsin.” diye belirtti.

Hem eğleniyoruz hem de Kur’an-ı Kerim’i öğreniyoruz

Kur’an-ı Kerimin hayat nizamları olduğu için öğrendiklerini kaydeden Zeynep Kaya ile Erva Kocamaz adlı kız çocukları “Burası çok güzel hem arkadaşlarımızla oyun oynayıp eğleniyoruz hem de Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz bundan dolayı bundan dolayı çok ve çok sevinçliyiz.” dediler.