Cami yeniden yapılsın

Malatya'nın Battalgazi İlçesi İskender Mahallesi'ndeki 130 yıllık tarihi İskender Mahallesi Cami'nin, yeniden yapılması isteniyor.

Cami yeniden yapılsın

İskender Mahallesi sakinleri, 1890 yılında yapılan Battalgazi Müftülüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren 130 yıllık tarihi İskender Mahallesi Cami’in cemaate yetersiz gelmesi ve tadilata gerek duyulması nedeniyle yeniden yapılması isteniyor. Mahalle sakinleri, 550 metrekarelik arsası bulunan caminin yeniden yapımı veya onarımı için hem hayırseverlerden hem de ilgili kurumlardan yardım bekliyor.

Cemaat camiye sığmıyor

Mahalle sakinlerinden Adil Ocak (60), cami ile ilgili düşüncelerini, “Mahallemizde bulunan İskender Camisi’nin yeniden yapılmasını istiyoruz. Camimiz çok eski bir cami. Artık cemaatimiz camimizin içine sığmıyor. Mahallemizin nüfusu önceden azdı. Fazla sıkıntı olmuyordu ama mahallemizin nüfus artınca cemaatimiz camiye sığmamaya başladı. Millet birbiri üzerinde namaz kılıyor. Büyükşehir belediye başkanımız da buraya geldi. Caminin yapılması gerektiğini söyledi ancak bugüne kadar herhangi bir gelişme olmadı.  Burada bize caminin yeniden yapılması için hayırsever insanlara ihtiyacımız var.  İnşallah bir hayırsever bir vatandaş bulursak bu camimizin söküp yeniden yapacağız” şeklinde paylaştı.

Cami için destek bekliyoruz

Yine mahalle sakinlerinden Oktay Menekşe ise, “Camimiz 1890 yılında yapılmış bir cami. Ben de bu caminin hayır sahipleri veya belediyemiz tarafından yeniden yapılmasını istiyoruz. Camimizin yanında bir yerimiz daha var. 550 metrekare alanımız var. Burası atıl bir halde duruyor, kullanılmıyor. Yeni yapılacak cami alanında oranın da kullanılması çok iyi olur. Kullanım alanı çok ama cemaat alanı çok dar yaklaşık 40 metrekare bir alanda cemaat namaz kılıyor. Mahallemizin nüfusu da kalabalık cemaatimiz çok fazla. Bu nedenle cemaatimiz dışarıda soğukta namaz kılmak zorunda kalıyor, bayağı bir sıkıntı çekiyoruz.  Çevremizde okullar yapıldığı yeni evler yapıldı. Önceden küçük evler vardı şimdi bir sitede sadece 150 kişi var. Ama camimiz yıllardır aynı şekilde duruyor. Diğer yandan duvarları çatlamış ve camimiz tarihi bir cami olduğu için Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün de bu konuya el atıp bize yardım etmesini istiyoruz. Yani kim yaparsa Allah razı olsun hem hayırseverlerden hem belediyeden hem vakıflar bölge müdürlüğünden camimizin yapılması için destek bekliyoruz. Yoksa böyle atıl halde kalacak” şeklinde konuştu.