Cami onarılmayı bekliyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan ve içerisinde Emir Ömer Bey türbesinin yer aldığı tarihi Emir Ömer Mescidi beş senedir onarılmayı bekliyor. 24 Ocak 2020'de yaşanan depremde de hasar alan caminin çatısında çöküntüler meydana geldi. Birçok noktadan su damladığını belirten cami cemaati, 'Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne dilekçe yazdık. Bir yıl önce gelip incelemelerde bulundular ve yapacaklarını söylediler. Bir an önce ne yapılacaksa yapılsın çünkü mescidin vaziyeti git gide kötü hale geliyor' diye konuştu.

Cami onarılmayı bekliyor

Malatya’nın Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesi Emirömer Sokakta bulunan tarihi Emir Ömer Mescidi, onarılmayı bekliyor. 5 senedir tadilat edilmeyi bekleyen ve 24 Ocak 2020’de yaşanan depremde de hasar alan caminin çatısında çöküntüler meydana geldi. Çöküntüden dolayı mescidin tavanlarının yağmur sularından ıslandığını ve rutubetlendiğini dile getiren cami cemaati, mescit sorununu birçok yetkiliye ilettiklerini ancak durumun değişmediğini bahar yağmurları başlamadan caminin onarılmasını istiyor.

Yapacağız dediler hiçbir şey yapmadılar

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Alacakapı Mahalle Muhtarı ve cami cemaati mescit ile ilgili yaşanan sıkıntıları anlattılar. Emir Ömer Mescidi tarihi bir mescit olduğunu anımsatan Nafız Sayın, “Restorasyonu yapılmış fakat uygun bir restorasyon yapılmamış.2020 yılında depremden hasar alınca bu hale geldi. Mescidin tavanından su akıyor. Bütün incelemeleri yaptırdık. Yetkililer gelip kontrol ettiler ve projeye alacaklarını söylediler. Henüz bir şey yapılmadı. Vakıflar Genel Müdürlüğü de gelip incelemede bulundu ve 2023 projesine alacaklarını söylediler. Mescidin bir an önce yapılması lazım çünkü gün geçtikçe daha kötü hale geliyor. En ufak yağmurda içerisi nemleniyor. Cemaatimiz ve hocamız mağdur. Bir an evvel çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz. Diğer eserleri ayağa kaldıran devletin bu eseri de ayağa kaldırmasını istiyoruz” dedi.

Caminin vaziyeti kötüye gidiyor

Emir Ömer Mescit İmamı Abit Remzi Kadıoğlu ise mescidin tavanı yağmur sularından ıslandığını ve rutubetlendiğini, rutubetlenen duvarlardaki sıvaların döküldüğünü ve cemaatin de bu durumdan rahatsız olduğunu belirterek, “Mescidin damında çatlamalar oldu. Çatlamalardan dolayı içeriye su alıyor ve su alında duvarın sıvaları döküldü. Bu yaşananlardan dolayı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne dilekçe yazdık. Bir yıl önce gelip incelemelerde bulundular ve yapacaklarını söylediler. Bir an önce ne yapılacaksa yapılsın çünkü mescidin vaziyeti git gide kötü hale geliyor.2020 yılında yaşanan depremle birlikte iyice hasar aldı. Mescit 5 senedir bu durumda. Üç dört ay önce eski valimiz ve belediye başkanımızda gelip gördüler ancak medreseye henüz bir şey yapılmadı. Bahar yağmurları başlamadan mescit onarılmalı” şeklinde konuştu.

Cami onarılmayı bekliyor
Cami onarılmayı bekliyor
Cami onarılmayı bekliyor