Çalışanlar enflasyona yeniliyor

Eğitim Bir Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Memur Sen İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, çalışanların gerçek enflasyona yenildiğini belirterek, acil çözümlerin devreye konulması gerektiğini söyledi. Söylemez, asgari ücret için nasıl bir çalışma olacak ise diğer çalışanlar için de Ocak ayı zammı aynı oranda olması gerektiğini belirtti.

Çalışanlar enflasyona yeniliyor

Mevcut maaşlarla geçinmek zor

Enflasyonun çok yüksek düzeylerde seyretmesi nedeniyle memur ve emekliler 2023 zamlı maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Eğitim Bir Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Memur Sen İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, ocak zammına ilişkin gazetemize değerlendirmede bulundu. Söylemez, çalışanların gerçek enflasyona yenildiğini vurguladı. Söylemez, mevcut maaşlarla geçinmenin zor olduğuna dikkat çekerek, “Vergi diliminin sabit olmayışından da kaynaklı Aralık ayı maaşı bazı büyükşehirlerde ancak 1 aylık ev kirasını karşılıyor. Asgari ücret için nasıl bir çalışma olacak ise diğer çalışanlar için de Ocak ayı zammı aynı oranda olmalı” dedi. 

Seyyanen zam yapılmalı

Seyyanen zam, hatırı sayılır, refah payı, eşel mobil sistemine geçilmesi, gelir vergisinin % 15'te sabitlenmesinin önemli çözüm noktaları olduğunu dile getiren Söylemez, "Unutmayın! Güçlü Memur güçlü devlet demektir. Devletimizin güçlü kalabilmesi, piyasa hareketliliğinin olması için devletin yükünü omuzlayan memurun mutlaka geçimini rahatlıkla sağlayabileceği şekilde güçlendirilmesi gerekir. Ayrıca görevde yükselmelerin ekonomik olarak bir anlam taşımadığı için statü olarak ta bir anlam taşıyor. Şef, mühendis, şube müdürleri, ilçe müdürleri, il müdür yardımcıları ve müfettişlerimizin özlük haklarının da bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz” ifadesini kullandı.