Çalık müjdeyi verdi

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya iş dünyasının merakla beklediği müjdeyi verdi. Çalık, Malatya'da OSB'lerin faydalandığı 6. Bölge teşviklerinin süresinin uzatılması adına gerekli gayreti gösterdiklerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Malatya'nın da aralarında yer aldığı illerde 6. Bölge teşvik sistemi uygulamasının devam edeceğini açıkladı.

Çalık müjdeyi verdi

Yatırımlar artarak devam edecek

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Net Haber Gazetesini ziyaret etti. Ziyarette, Malatya'nın 4.Teşvik bölgesinden yeniden 6. Bölge teşvik sistemine alınmasıyla ilgili konuşan milletvekili Çalık, Malatya’da 6. Bölge teşvik sistemi uygulamasının devam etmesi noktasında son noktayı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğunu ve teşvik sisteminin devam edeceğini söyledi. Çalık, 6. Bölge teşvik sistemi uygulamasıyla birlikte, Malatya'da yeni yatırımların artarak devam edeceğini ifade etti.

OSB’deki parselasyon sorunu çözülüyor 

Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) parselasyon sorununun çözüme kavuşturulacağını da belirten Çalık, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından 2020 yılı için kamulaştırma ile ilgili olarak gönderilen 40 milyon TL ödenek ile OSB parselasyon sorunları çözülüyor. 3. OSB’de 36 adet firma inşaat halindedir. 3. OSB’nin 347 hektarlık 2.etap 1.kısım alanında 88 adet yeni sanayi parseli oluşturmak için altyapı çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Çalık teşekkür etti

Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Malatya’nın 6. Bölge teşviklerinden faydalanmaya devam etmesi kararından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür etti.