Büyükşehir'de ittifak olacak mı?

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan mahalli yerel seçimleri için AK Parti ve MHP çalışmalarına hız verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aralarında Malatya'nın da olduğu büyükşehirlerde ittifak zemini arayacaklarını söyledi. Kulislere göre, kentte MHP'nin büyükşehir adayı çıkarmayacağı fakat ortak bir adaya destek vereceği belirtiliyor.

Büyükşehir'de ittifak olacak mı?

MALATYA’NIN SORUNLARI BELİRLENİYOR

AK Parti, yerel seçimler öncesinde bir taraftan aday tespit çalışmalarını yürütürken, bir yandan da Malatya’nın siyasi ve demografik yapısını analiz ediyor. İlk aşamada Malatya’nın nüfusu, yaş ortalaması, genç ve kadın nüfus oranı ile ne kadar göç aldığı araştırılıyor. İkinci aşamada sorunları ve ihtiyaçları belirleniyor, altyapı eksiklikler, kalite düşüklüğü gibi sorunların çözümü için formüller aranıyor. Vatandaşların eğilimi ve ikinci partisinin ne olduğu tespit ediliyor. AK Parti, tüm bu analizler tamamladıktan sonra Malatya’nın ihtiyacı projeler üzerine çalışacak.

BAHÇELİ MALATYA’DA İTTİFAK İSTİYOR

AK Parti Genel Merkezi bir taraftan Malatya’ya dair tüm verileri toplar iken, diğer taraftan MHP ile ittifak görüşmelerini sürdürüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aralarında Malatya’nın da olduğu büyükşehirlerde ittifak zemini arayacaklarını söyledi. Bahçeli, “Malatya dahil 29 büyükşehirde ittifak zemini arayacağız ama formül nasıl olacak, o konu görüşmelerin ardından netlik kazanır" diye konuştu. İttifakın olması halinde MHP’nin AK Parti Malatya büyükşehir belediye başkan aday belirleme sürecinde ne kadar etkisi olacağı ise henüz bilinmiyor.