Büyükşehir meclis üyeleri ne kadar huzur hakkı alıyor?

Malatya Büyükşehir Belediyesinin 2024 yılını ilk Meclis toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri arasında bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin 2024 yılı içerisinde alacakları huzur hakkı miktarının belirlenmesine dair madde görüşüldü.  

Büyükşehir meclis üyeleri ne kadar huzur hakkı alıyor?

Malatya Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı ocak ayı ilk meclis toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında Büyükşehir Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan toplantıda gündem maddeleri arasında bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin 2024 yılı içerisinde alacakları huzur hakkı miktarının belirlenmesine dair madde görüşüldü.  Görüşülen madde kapsamında Belediye Kanununun 32’nci Maddesinde yer alan Meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, 39'uncu madde uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödenir” maddesinde yer alan Belediye Başkanı aylık ücretinin günlük karşılığının 3’te birinin ödenmesi kararlaştırıldı.

Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı'nın yazısı:

"Belediye Kanununun 32. maddesinde "Meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, 39'uncu madde uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödenir. Huzur hakkı ödenecek gün sayısı, 20, 24 ve 25'inci maddelerde belirtilen toplantı günü sayısından fazla olamaz ve meclis üyelerine aynı gün için birden fazla huzur hakkı ödenemez" denilmektedir.

Meclis Başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, 5393 sayılı Kanunun 39'uncu maddesi uyarınca: Belediye Başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birinin ödenmesi hususunda karar ittihazı için.

Evrakın meclise havalesini arz ederim."