Büyük yetenek

Malatya'da lise öğrencisi doğuştan yetenekli ressam İbrahim Eyüp Özkaya, tarafından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Gözükara ve Jandarma Astsubay Murat Dilek'e resimlerini karakalem portresi ile çizerek hediye etti.

Büyük yetenek

Doğuştan yetenekli olan ressam İbrahim Eyüp Özkaya, şehit aileleri ve gazilere verdiği emekler için Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Malatya Şube Başkanı Mustafa Gözükara’ya ve 2019 yılında okullarına gelerek trafik eğitim semineri veren Jandarma Astsubay Murat Dilek'e karakalem portresi çizerek hediye etti ve teşekkürlerini iletti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Gözükara, sanatın ülkelerin ilerlemesindeki en büyük basamağın olduğuna dikkat çekti. Gözükara, "Kardeşimizin yaşı küçük ama karakalem çalışmasında mükemmel bir yeteneği var.  

Kendisini tebrik ediyorum, ben inanıyorum ki geleceğin büyük ressamlardan birisi olacak. Hiçbir resim eğitimi almadan böylesi şahane eserle ortaya koyabiliyor. Bana ve Astsubayımız Sayın Murat Dilek'e yaptığı portreler çok güzel olmuş, çok beğendim. Bana hediye edilen bu portreyi de makam odama asacağım.

Herkes tarafından bilinen o ki, sanat milletlerin kalkınmasında en önemli basamaktır. Sanat olmadan bir milletin ilerlemesi mümkün değildir. Türkiye sanata ve sanatçıya verdiği önemle de adını dünya sanat tarihine yazdırmayı başarmıştır" dedi.