Buruk bir bayram

İki yıl önce yaşanan pandemi ve İslam coğrafyasındaki işgaller nedeniyle son yıllarda bayramlara buruk giren Türkiye, bu yıl da deprem afetinin yıkımıyla buruk geçirecek. 6 Şubat'ta yaşadığımız depremlerde yaşanan yıkım ve can kayıpları yüreğimizi dağladı. 50 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti. Bir yanımız hüzünlüyken, bir yanımız Kurban Bayramını idrak edeceği için sevinçli. 

Buruk bir bayram

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği, binlerce binanın yıkıldığı, 50 binin üzerinde can kaybının olduğu Malatya’da bu yıl Kurban Bayramı buruk geçecek. Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem sonrasında Yeşilyurt ilçesinde yaşanan 5,6’lık depremlerle sarsılan Malatya’da her yıl bayramın gelmesiyle yaşanan heyecan ve hareketlilik yerini hüzne ve sessizliğe bırakıyor. Bayramlarda olan tatlı telaşı, mutluluk, koşuşturmaca, kurban kesimi, ev ziyaretleri, akraba ziyaretleri, çocuklara bayramlık telaşeleri yerini hüzne bırakacak. Depremin üzerinden buruk geçecek olan ilk Kurban Bayramı’nı, İslam alemi büyük heyecanını yaşarken deprem bölgeleri ise hüznünü yaşıyor. 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde bin 200’ün üzerinde can kaybının yaşandığı çok sayıda binanın yıkılıp, binlerce yapının hasar gördüğü Malatya’da Kurban Bayramı buruk geçecek. 

Müslümanlar Kurban Bayramını eda etmenin coşkusunu yaşayacak

İbrahimî bir sadakatle kurbanlarını Allah’a adayan Müslümanlar, Kurban Bayramını eda etmenin coşkusunu yaşayacak. Asya’dan Avrupa’ya, Avustralya’dan Amerika ve Afrika’ya kadar milyonlarca mü’min Kurban Bayramı namazında kıyama durarak, hep birlikte rükû ve secde ederek âlemlerin Rabb’ine yönelecek. Camilere akın eden ve yeryüzünü mescide çeviren Müslümanlar, kılınan bayram namazlarında, din kardeşlerimizin felahı için dualar ederken, ümmetin birliği ve selameti için niyazda bulunacak. 

Milyonlarca mümin yeryüzünü mescide çevirecek

Müslümanların kıblesi Kâbe başta olmak üzere, Asya’dan Avrupa’ya, Avustralya’dan Amerika ve Afrika’ya kadar milyonlarca mümin Kurban Bayramını eda etmek için yeryüzünü mescide çevirecek. Hacı adayları Kâbe’de hacı olmanın mutluluğunu yaşayacak, dünyanın dört bir yanında Müslümanlar sabah namazıyla birlikte camilere akın ederek, bayram namazlarını huşu içerisinde kılacak, ümmetin birliği ve selameti için niyazda bulunacak. Toplanan bağışlarla kesilen kurbanlar, deprem bölgesindeki vatandaşlara dağıtılacak.