Bürokrasi bitecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, '24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bürokratik oligarşiden hep birlikte kurtulacağız' dedi.

Bürokrasi bitecek

Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Öznur Çalık, AK Parti hükümetlerinin tarım ve hayvancılığa ciddi destekler verdiğini ve 2006 yılında ilk kez üretici birliklerinin kurulduğunu söyledi.  Çalık, “Yüzyıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çiftçilerin, üreticilerin birlik haline gelerek seslerini duyurabilmesini AK Parti iktidarları sağladı. Genç çiftçilerimize, kadın üreticilerimize destek veriyoruz. Hayvan yetiştiricilerine, arıcılara, bitki üreticilerine AK Parti iktidarında destek verdik. Milli tarım politikası, AK Parti iktidarı döneminde gerçekleşti. Milli tarım politikasını biz çiftçilerle geliştirerek, uygulamaya koyduk. İlk kez mazot, yem ve gübre desteği verdik. Bunların hepsini biz ilk kez verdik. Gübre ve yemde de KDV'yi biz kaldırdık. Şimdi, 'çiftçiye destek vereceğiz' diyenler kendi iktidarları döneminde hiçbir destek vermeyenler, üreticilere ve çiftçilere verdiğimiz desteklerin hepsini alt alta yazsın, okusun, öğrensin sonra kamuoyuna bilgi versin” dedi.

Malatya'nın sesi benim üreticilerim

Çalık, “Birileri çıkmış ben Malatya’nın sesiyim diyor, sen ancak Malatya’nın kuru gürültüsü olursun. Malatya'nın sesi benim üreticilerim. Onların sesini duyan AK Parti milletvekilleri ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız. Üreticilerimizin sesini de biz duyarız, çiftçimizin sesini de biz duyarız. Bugüne kadarda bir duyduk. Bürokratik oligarşiden de 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hep birlikte kurtulacağız. Artık topu taca atan insanlar değil, topu direk kaleye atan ve icraata dönüştüren bürokratlar ile çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın da, birliğin faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yapılan ziyaretin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit, TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Müdürü Mustafa Altunok ile de ayrıca görüşen Öznur Çalık, kurumlardan Malatya’ya yapılan yatırımlar ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.