Bozuk yollar bezdiriyor

Malatya'da köstebek yuvasına dönen yolların hali vatandaşı canından bezdirdi. Kentin birçok noktasında bulunan çukurlar vatandaşı, isyan eder duruma getirdi. Belediyelerin yolları tamir etmede yetersiz kaldığını savunan vatandaşlar, 'Yollar köstebek yuvası gibi çukurlaşmış, delik deşik olmuş durumda. Yetkililer, sürekli tribünlere oynuyorlar. Halkın ne çektiğini bilmiyorlar. Merkeze bakıyorlar ama kenar mahallelere hiç bakmıyorlar' diyerek hizmetlerin yetersizliğinden dert yandılar.

Bozuk yollar bezdiriyor

Malatya’nın hem kent merkezinde hem de kentin farklı noktalarında köstebek yuvasına dönen yolların hali ulaşımda aksaklıklara yol açıyor. Yeşilyurt ilçesi Dilek Mahallesinde yaşayan vatandaşlar çukurlu yollarda yaşanan soruna dayanamayarak, adeta isyan etti. Gazetemize açıklamalarda bulunan Dilek Mahallesi sakini Cafer Yiğit, yollarının çok kötü bir halde kötü olduğunu ve gerekli çalışmaların yapılmadığını vurguladı.

Arabayla gitmek cambazlık istiyor

Yiğit, çukurlardan dolayı araçla ilerlemenin cambazlık istediğini ifade ederek, “Bizim aylardır kış mevsimi de dahil olmak üzere Yaka köyünden TRT Radyonun oraya giden o yol güzergahı ve biraz ileride Başpınar’a ve orman fidanlığına giden yol aynı köstebek yuvası gibi etraf çukurlaşmış, yol delik deşik olmuş durumda. İnanın ki arabayla gitmek cambazlık istiyor o kadar kötü. Bir türlü yetkililer bu soruna bir çözüm bulmadılar. Aynı zamanda yine Başpınar mahallesinde çocuk parkı ile Malatya’ya doğru bir yolumuz daha var. Bu yolumuzda aynı bu şekilde. Böyle çukurlardan geçilmiyor. Kime derdimizi anlatacağız bilemiyorum. Bu yol eski Dilek Belediyesi zamanında yapılan bir yol. Yıllardır hiçbir yenileme işlemi yapılmadı. Bu yolların yanına ev yapmışlar. Evlere su ve kanalizasyon çekerken yolları eşip çukur bırakmışlar. Kanallar hep çökmüş. Bilmeyen kişiler geldiği zaman o kanallara paldır kültür düşüyorlar. Çok fazla ilgisizler” dedi. 

Tribünlere oynuyorlar halkın ne çektiğini bilmiyorlar

Yetkilerin sürekli tribünlere oynadığına vurgu yapan Yiğit,  “Sürekli tribünlere oynuyorlar. Halkın ne çektiğini bilmiyorlar. Şehir içine bakıyorlar ama bu kenar mahallelere hiç bakmıyorlar. Biz bunlara oy verdik. Nefret ediyoruz artık. Hadlerini aştılar. Biz bu sorunlarımızın çözüme kavuşmasını istiyoruz. Bir an evvel istiyoruz ki bu rezil yollardan kurtulalım. Hiç olmazsa tamir yapsınlar. Mesela Yaka köyünün yolunu tamir yapmışlar. Ama burada ehliyetsiz bilinçsiz insanları göndermişler tamir yapılan yerlere asfalt astarı çekmeden bilinçsiz adamlar geliyorlar oraya kürekle biraz asfalt atıyorlar üzerine de bir loğ çekiyorlar ondan sonrada 10 gün sürmüyor o asfalt dökülen yer tekrar çukurlaşıyor. Biraz itina gösterilmesi lazım. Yazıktır. Bu kadar masraf ediliyor. Bu milletin parası heder oluyor. Gözlerinizle görseniz yürekler açısı” diye konuştu.