Bostanbaşı, Yüzakı ve Fahri Kayahan için kat önerisi 

Yer bilimci Prof. Dr. Mehmet Önal, 6 Şubat depremlerinin ardından birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Önal, belediyelere çağrıda bulunarak, 'Zemin artı altı kat ya da zemin artı yedi kata karar versin. Bostanbaşı, Yüzakı ve Fahri Kayan bölgelerinin zemini bu kat sayıları için uygun'  dedi. 

Bostanbaşı, Yüzakı ve Fahri Kayahan için kat önerisi 

Yer bilimci Prof. Dr. Mehmet Önal, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “YERİNDE DÖNÜŞÜM: Belediyelerimiz yerinde dönüşüm için bir an önce zemin artı altı kat ya da zemin artı yedi kata karar versin. Bostanbaşı, Yüzakı ve Fahri Kayan bölgelerinin zemini bu kat sayıları için uygun. Bu bölgelerdeki pek çok mağdur vatandaşın sorunu da çözülmüş olacak” ifadelerini kullandı. 
Önal, takipçilerinden gelen “Düne kadar tarım arazileri denen bu bölgeler ne oldu da zemin +6 veya Z+7 ye çıktı ve destekleniyor. Zaten önceden yapılan binalarda gerekli mühendislik ve malzeme kullanılsaydı 20 katta çıkarlardı ama deprem sonrası fikirler değişmiş durumda Yatay mimariyi destekliyorum” sorusu üzerine yanıt veren Önal, “Bu bölgelerde yapılan altı ve yedi katlı tünel kalıp ile yapılan binalar son büyük depremlerde az hasarlı olarak kurtardı. Örg. Pestij konutları, Şehiristan konutları vd” diye konuştu.