Bostanbaşı rezerv alan mı oluyor?

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Bostanbaşı Mahallesi'nin rezerv alanı olması için talep olduğunu ancak böyle bir durumun mümkün olmadığını belirterek, 'Şehir oluşurken bina çok absürt durmuyorsa ona dokunmuyoruz' dedi.

Bostanbaşı rezerv alan mı oluyor?

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya’nın imarıyla ilgili soruları yanıtladı.Rezerv alanlarının Malatya’nın lehine olduğunu ifade eden Yazıcı,“Rezerv alan için ticari faaliyetin yoğun olduğu bölgede ciddi yıkım olması lazım. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi belediyeleri rezerv alanı belirledi. Çalışma yapıldı. Milletvekillerinin haklarını teslim edelim; belirlenen alanın içerisinde yeni yerler eklettiler. Bu şehrin lehine olan bir durum ve “Şurası çıkarılsın” dediğimiz bir alan yok ”dedi.

Bostanbaşı rezerv alan mı ilan ediliyor?

Kentte 22 rezerv alanının belirlendiğini aktaran Yazıcı, “Bu büyük bir imkan. Ben Düzceliyim. Düzce’de kalıcı konutlar yapıldı. İstanbul Caddesi 20 senede zor ayağa kalktı.Yerinde dönüşüme kalsa bu şehir kaç yılda ayağa kalkar? AFAD kanununa göre bir iş yeri alabilirsiniz.100 daireniz olsun bir daire veriyoruz. Bizim dizayn ettiğimiz bir binanız olacak. Bu binayı devlet yapacak, anahtarı verecek. 20 yılda ödeme yapılacak. Büyük bir imkan, bireysel olarak da iyi bir imkan. Şehir bir anda ayağa kalkacak. Bu çok önemli.” İfadelerini kullandı.

Bostanbaşı rezerv alan mı ilan ediliyor?

Bostanbaşı’nın  rezerv alanı olması için çok talep olduğunu belirten Yazıcı,“10, 20 dönüm daha ekletmeye çalışıyoruz. Kişisel olarak bakmıyoruz. Hasarsız binaların olduğu alanı almak istemiyoruz. Çok sağlam binalara dokunmak istemiyoruz. Şehir oluşurken bina çok absürt durmuyorsa ona dokunmuyoruz. Çarşı imar edilirken bina uygun değilse vatandaşla anlaşıp yıkmak istiyoruz”