Bostanbaşı'nda kat sayısı arttırılsın

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır yara alan Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı bölgesinin yerinde dönüştürülürken zemin+4 kat şeklinde planlandığını, bu durumun mağduriyetlere yol açacağını belirterek, bölgenin zemin+5 kat şeklinde planlanması gerektiğini söyledi.

Bostanbaşı'nda kat sayısı arttırılsın

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, geçtiğimiz günlerde tanıtımı gerçekleştirilen Malatya Çarşı Projesiyle ve şehir planlamasıyla ilgili yaptıkları incelemelerde projede bazı hataların olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. 

Fidanel'in, Bostanbaş'ıyla ilgili yaptığı paylaşım; 

"Yüksek yapılaşmaya her zaman karşı olduğumuz gibi bugün de az katlı yapıların önemini vurguluyoruz. Ancak; Bostanbaşı Mahallesinde olduğu gibi yüksek katlı yapıların yerinde dönüşümünün mümkün olabilmesi için Zemin+4 kat değil, en az Zemin+5 kat yapılabilmesi gerekmektedir. (Gerekçe; Yerinde dönüşüm yapılacak ağır hasarlı 10 kat ve üzeri binaların aynı parsele vaziyet planında yerleştirmesinin mümkün olmaması. Örneğin; tek bloklu sitenin 3 bloğa çıkması, 2 bloklu sitenin 5-6 bloğa çıkması, 4 bloklu yerin 9-10 bloğa çıkması gerekecek ve bu zemin oturumunda mümkün değil. Bostanbaşı'nda rastgele seçtiğim 12 farklı siteyi mercek altına aldım ancak blokları yerleştiremedim. Zemin+4 kat diretilirse yerinde Dönüşüm Sistemi çalışmayacaktır ve ciddi mağduriyetler yaşanacaktır.)"