Borçları erteleyin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, milletvekillerine çağrıda bulunarak, esnafın günü gelmiş borçlarını erteleyin, faizsiz bir şekilde esnafın borçlarını yapılandırın. Esnafın dayanacak gücü yok. Pandemi nedeniyle esnaf evine ekmek götürmekte zorlanıyor. Esnafın borçlarının ertelenmesiyle ilgili kanun teklifini salı günü getirin bir saatte geçireceğiz' dedi.

Borçları erteleyin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ağbaba, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında ülke genelinde anormal bir artış yaşandığını söyledi.

Küçük esnafta bulaşıyor AVM’de bulaşmıyor

Salgın tedbirlerinin yetersiz olduğunu söyleyen Ağbaba,"Yoğun bakımlarda yer kalmadı. Hastanelerde hekim yakınları bile yer bulmakta zorlanıyor. Şimdi tedbirlerle ilgili paketler açıklandı. Sizlere bunu izah edeyim, dünyada Türkiye gibi bir ülke yok, dünyaya örnek olacak bir uygulama başlattı. Virüsü saatlere göre kontrol ediyorlar anlı şanlı zeki siyasetçiler bizi yönetenler diyorlar ki virüs akşam 8 ile sabah 10 arasında bulaşır, sabah 10 ile akşam 8 arasında virüs uyuyor ve virüs sadece hafta sonu etkili hakikaten akıl tutulması yaşanıyor. Bu kararı nasıl alıyorlar akıl sır ermiyor. Türkiye’deki virüs yerli ve milli olduğu için zamana göre çalışıyor. Bizim virüs hafta sonu ve gece bulaşıyor. Küçük esnafta bulaşıyor ama AVM’de bulaşmıyor. 5 kişilik lokantada bulaşıyor ama 2 bin kişilik fabrikada bulaşmıyor. Tam bir komedi arkadaşlar maalesef virüsün en çok artış yaşadığı günleri görüyoruz" diye konuştu.

Esnaf evine ekmek götürmekte zorlanıyor

Ağbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tehdit edilmesiyle ilgili, siyasetçinin değil, siyaset kurumunun tehdit edildiğini belirtti. Pandemi dolayısıyla esnafın ekonomik sıkıntı yaşadığını belirten Ağbaba, "Buradan mecliste bulunan bütün milletvekillerine bütün siyasilere sesleniyorum; Bütçe görüşmeleri için 6 günümüz var, esnafın borcunu erteleyin faizsiz bir şekilde yapılandırın esnafın dayanacak gücü yok pandemiden etkilenen esnaf maalesef evine ekmek götürmekte zorlanıyor. Buradan bütün milletvekillerine çağrı yapıyorum. Esnafın borçlarının ertelenmesi ile ilgili kanunu getirin bir saatte geçireceğiz. Değerli arkadaşlar esnafla ilgili bir paketi sizlerle açıklamak istiyorum. Şimdi 17 Kasım Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle alınan kararlar gereğince 369 bin iş yeri kapatılıyor ve bu iş yerlerinde çalışan 2 milyon kişi ve ailesi açlığa mahkûm ediliyor. Esnafı desteklemek için gelir kaybını destekleme ve işsizliğe karşı koruma paketi hayata geçirilmelidir. Esnaflarımıza aylık nakit destekle maaş koruma programına alınmalıdır. Esnafa yönelik sicil affı getirilmelidir. Bunları devlet karşılayabilir mi, karşılayabilir yeter ki tercihini küçük esnaftan yana yapsın" ifadesini kullandı.