Böke güven tazeledi

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın (SMMMO) 24. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. İki liste halinde gidilen seçimde 'Güven ve Mesleki Birleşim Grubu' adına aday olan mevcut başkan Serdar Böke yeniden başkanlığa seçilerek, güven tazeledi.

Böke güven tazeledi

Malatya SMMMO’nun 24. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Malatya Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 24. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ‘Güven ve Mesleki Birleşim Grubu’ adına mevcut başkan Serdar Böke ile bağımsız aday Demet Keleş yarıştı. Seçimi ‘Güven ve Mesleki Birleşim Grubu’ adayı yarışan mevcut başkan Serdar Böke kazandı. 

İyi yetişmiş mali müşavir sayısı artıyor

Toplantının açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Serdar Böke, 23.Olağan Genel Kurulu sonrasında ülke ve Malatya olarak, önce deprem sonrasında yaşanan pandemiden dolayı zor bir süreçten geçildiğini, mali müşavirlerin, bu zor süreçte görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini söyledi. Böke, mali müşavirlerin, kamu kurum ve kuruluşlarına verilmesi gereken, beyanların tanzimi, gönderimi, denetimi ve veri akışını sağlayarak, ekonomideki düzenleyici ve denetleyici kamu kurumlarının da mali müşavirlerin hizmetlerinden yararlandığını belirtti. Meslektaşlarının, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunduğunu anlatan Böke, mali müşavirlerin üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalıştığını kaydetti. İyi yetişmiş, etkin mali müşavirlerin sayısının giderek çoğaldığını ifade eden Böke, “Malatya’nın ve ülkemizin can damarı olan istihdam üretim, pazarlama, ticaret ve buna bağlı olarak gelişen ekonomi; planlama ve hesaplama yöntemiyle ayakta kalacağı için muhasebe biliminin çok iyi uygulanması, iyi yetişmiş, dinamik ve başarılı mali müşavirlerin hep var olmasıyla sağlanmıştır. Başarılı bir toplumun bireyleri olan biz mali müşavirlerin bu ve bundan sonra çıkacak sıkıntıları da göz önüne alarak haksız rekabete düşmeden ücretlerimizi sürekli hale gelen enflasyondan dolayı iş yoğunluğuna göre asgari ücret tarifesinin üstünde bir tutarla belirlememiz yılın başından sonuna ekonomik yönden sorunsuz geçmemizi sağlayacaktır” dedi.

Herkese eşit mesafede durduk

Böke, hizmete başladıkları günden bugüne kadar hiçbir şekilde grup adına hareket etmeden, meslektaşlarını ötekileştirmeden herkese eşit mesafede durduklarını vurgulayarak, “Üstlendiğimiz misyonumuzu icra ederken ayrışmadan bir arada çalışmanın çok iyi sonuçlar çıkaracağını ispat edip, siz değerli üyelerimiz için kaliteli hizmeti zamanında almanız konusunda gayret göstererek erken bilgilendirme amaçlı SMS yöntemi ile cep telefonlarına mesaj gönderip, sosyal medyalarımızdan ve web sayfamızdan sürekli olarak mevzuat paylaşımları yapıp, bilgilendirme notları ile eğitim slayt ve videolarını paylaşıp, gerek yüz yüze ve gerekse uzaktan e-eğitimlerle mesleki yönden güncellikten uzak kalmamanızı sağlamış olduk. Gerek ilimiz Malatya ve gerekse ülkemizin genelini ilgilendiren elzem konularda çözümü yönünde sizlerden de toplayarak derlediğimiz görüş ve önerilerimizi öncelikle TÜRMOB ile sonrasında ise irtibat kurduğumuz siyasi parti temsilcileri ile paylaşarak olumlu katkı yarattık ve yaratmaya devam etmekteyiz. Meslekten ve meslektaştan yana yönetim anlayışı için ayrışma değil birleşmek için tüm Türkiye’ye meslektaşların birlikte hareket edebildiğinin gösterileceği Malatya modelini üç yıl önce olduğu gibi bugünde göstermek için meslektaşlarımızın hak ve hukuklarını korumak ve onların sesi olmak için odamızın 24.Olağan Seçimli Genel Kurulunun sorunsuz olarak başarılı geçmesini diliyorum” açıklamasında bulundu.