Bize hesap soruyorlar

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Yaman, 'Geçmiş dönemin hesabını sormayanlar, şimdi bize hesap soruyorlar. Bu baskı ve hesap sorma da siyasi kanattan geliyor' dedi.

Bize hesap soruyorlar

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Ahmet Yaman, Vuslat TV’de yayınlanan Spor Analiz programında Ahmet Polat’ın sorularını cevaplayarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YÖNETİM OLARAK 24 MİLYON TL HARCADIK

Göreve gelmeden önce kulübün borcunu benimseyerek girmediklerini söyleyen Yaman, “Göreve gelmeden önce 20 milyon TL verebileceğimizi söyledim. Sonra bu kamuoyuna 30 milyon TL olarak yansıtıldı. İlerleyen süreçte bu paranın da yeterli olmadığını söyledik. 5 aydır mücadele ediyoruz. Her ay ki giderimiz 7-8 milyon oluyor. 24 milyon TL parayı şuana kadar harcadık. Mustafa Eskihellaç’tan gelen parayla birlikte toplamda 38 milyon TL para harcanmış oldu. Şuan tıkanma noktasında değiliz ancak yarı devreye kadar dayanabiliriz. Yarı devrede de tıkanma noktasına geleceğiz” dedi.

BİRİLERİ ARAYARAK SPONSORLARIMIZI İPTAL ETTİRDİLER

Yeni Malatyaspor’un sahipsiz bir şekilde yönetildiğini söyleyen Yaman, “Tarihinde belki de ilk kez sponsorsuz bir şekilde mücadele ediyor. Hiçbir şekilde Yeni Malatyaspor’a yardım edilmiyor. Sponsorlarımız iptal ettirildi. 3-4 firma ile görüşme yapıldı. Ertesi günde iptal ettiklerini söylediler. Birileri tarafından arandıklarını söyleyip iptal ettiler. 4-5 milyonluk göğüs sponsorluğu anlaşması bu şekilde iptal ettirildi. Led reklamları dışında reklam alamadık. Bu sponsorlukların kim yada kimler tarafından iptal ettirildiğini öğrenemedik” diye konuştu.

ADİL GEVREK 80-100 MİLYON TL VERMEYİ KABUL ETTİ

Federasyondan belirli bir düzeyde periyodik olarak para geliyor ama bu para blokeli olduğu için kasamıza girmiyor diyen Yaman, “Dürüstçe yönetmeye çalışıyoruz. İlk yarının sonuna kadar harcamaya devam edeceğiz. Kimse sahip çıkmazken biz sahiplendik. Bize arkanızda duracağız dediler ama arkamızda kimseyi göremedik. Siyasiler verdiği sözü tutmadı. Neden sahiplenmiyorsunuz. Düne kadar Adil Gevrek gitsin de yardım edelim dediler ama şimdi neden böyle yapıyorlar? Bir kere desinler ki Ahmet Yaman ve yönetimi eksik yaptı, söylesinler. Düzgün bir şekilde geldik ve düzgün bir şekilde yönetiyoruz. Malatya’nın tek derdi var. O da Adil Gevrek’in dönemini araştıralım. Biz geldiğimiz de su, elektrik, doğalgaz yoktu. Biz enerjimizi takımı toparlamak için mi yoksa Adil Gevrek için mi harcayalım. Adil Gevrek’i yargılayın diyorlar. Biz devlet miyiz? Biz geçmiş dönemle mi uğraşalım yoksa takımla mı uğraşalım. Bu zamana kadar niye hesap sormadanız. İbra edildiler, neden ibra ettiniz? Önce takımı ayakta tutmaya çalışacağız. Kimseyi ithamda bulundurmak istemiyorum. Adil Gevrek ile takımın borçları konusunda bir görüşmem oldu. Transfer tahtasını açmak için kendisinin de bir kısım borçları üstlenmesi için konuşmam oldu. 150 milyon paraya ihtiyaç vardı. Bunun 50 milyonunu ben, 80 milyon civarındaki tutarı Adil Gevrek ve kalan kısmı da valilik ve belediye kanadında karşılanması gerektiğini söyledim. Adil Gevrek bunu kabul etti ama Valilik ve Belediye kabul etmedi. Bu konuşmamız da 2 ay önce oldu” şeklinde konuştu.

TETTEH’İN BİZİMLE ALAKASI YOK

Biz daha göreve gelmeden Tetteh’in parasının ödenmesi için bize söylendiğini belirten Yaman, “Daha görevi almadan söyleniyor. Bunun mümkün olmadığını söyledik. Daha başkan olmamışken bu parayı bilip bilmeden nasıl ödeyelim? Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, o dönemde bize gelin bizimde yer alacağımız bir konsorsiyum oluşturalım dedi ama biz bunu kabul etmedik. Biz yönetirsek tek başımıza yaparız dedik ve kongre ertelendi. Sonrasında da Tetteh, serbest kaldı. Tetteh’in bizle hiçbir alakası yok” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA’DAN GELEN PARA DERNEĞE GELDİ

Mustafa Eskihellaç’tan gelen parayı yasal şartlara uygun bir şekilde dernek kurarak, o parayı oraya aktardıklarını belirten başkan Yaman, “Hesaplarımız blokeli olduğu için bunu yaptık. Bu tamamen yasal ve Valilik onaylıdır. Başka bir gelen para olmadığı için bu derneğe daha para gelmedi. Hesaplarımız tamamen blokeli” dedi.

GEVREK’İ İNCELETMEYEN SİYASİLER, BİZİ İNCELETİYOR

Her ay düzenli bir şekilde oyuncuların paralarını ödediğini fakat bilerek son iki ayın ödemelerini yapmadığını söyleyen Yaman, “Bunu bilerek ödemedim. Bize verilen sözleri görmek istedim. O sözlerin yerine getirilmediğini gördüm. Bugün arkadaşlarımızla görüşeceğiz ve iki aylık ödemeleri yapacağız. Oyuncularımızın mağduriyetini gidereceğiz. Biz takımı kayyuma düşürmekten kurtardık. Güzel de mücadele eden bir takımımız var. Bize yardımcı olmaları lazım. Şuana kadar 24 milyon para harcadık ve hiçbir destek görmedik. Bize söz verenler, yuvarlak laflarla bizi geçiştiriyorlar. Geçen ayın 26’sında İstanbul’da yapılan MİAD toplantısında Yeni Malatyaspor’u gündemlerine dahi almamışlar. Bu nedir ya? Yeni Malatyaspor’un konusunu açmayın demişler. Kapatın o zaman bu kulübü. Bir bakın hele Ahmet Yaman bu 5 ayda ne yapmış. Birde benim harcadığım paraya inceleme gönderdiler. Nasıl harcıyorsunuz diye muhasebeci gönderiyorlar. Geçmiş döneme hesap sormayanlar, şimdi bize hesap soruyorlar. Bu baskı ve hesap sorma da siyasi kanattan geliyor. Ben zaten 6 sene önce bu takıma 1.5 milyon yardım da bulunduk. Biz Malatya’yı bu kadar seviyoruz. Bizim her şeyimiz şeffaf.  Biz kimsenin adamı değiliz. Tek adamız. Ben Ahmet Yaman’ım. İkinci adam değiliz ve bunu da kabul etmiyoruz” diye konuştu.

VALİLİKTEN VE BÜYÜKŞEHİR ARKANIZDAYIZ DEDİLER AMA HENÜZ BİR ŞEY GÖRMEDİK

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı bize destek vereceğini söyledi diyen Yaman, “Şuana kadar Valilikten 950 bin TL bir para geldi. Büyükşehir Belediyesi de iaşe ve prim yardımında bulundu. Bu takım, her Malatyalının takımı. Bize arkamızda olduklarını söylediler ama şuana kadar ciddi bir şey görmedik. 420 milyon borç görünse de bunu 200-250 milyona kapatabiliriz. Bunları yapmamız için belli bir paramızın olması şart. Transfer tahtasının açılması lazım. İki transfer dönemi daha yasağımız var. Bu parayı şuan bulsak bile devre arasında ve diğer sezon başında transfer yapamayacağız. Kulübü yaşatmak için belli bir para ödeyeceğimi söyledim. Bana samimi bir şekilde gelirler ise 50 milyon veririm.”

ÖDEMELERİ GAYRİMENKUL OLARAK YAPMIYORUZ

Sezon başındaki peşinatları çek olarak ödediklerini söyleyen Yaman, “Diğer kısım ödemeleri de nakit olarak yaptık. Futbolcularımızın aylık ödemelerini de nakit olarak yapıyoruz. Oyuncularımızın çok yüklü alacakları yok. Yabancı oyuncuların 3-5 milyon giderleri oluyor. Yerli oyuncuların da 1 milyon civarında. Bu nedenle gayrimenkul şeklinde ödemelerini yapacak bir durum söz konusu değil.”

HAQİ OSMAN’IN DEĞERİ 50-60 MİLYON TL OLMALI

Oyuncularına transfer teklifi geldiğini söyleyen Yaman, “Bize Haqi Osman için bir teklif geldi. İsim vermek istemiyorum ama iyi bir teklif geldi. Ama biz satamayacağımızı söyledik. Biz herhangi bir oyuncumuzu satarsak kiminle oynayacağız? Sezon sonunda eğer böyle bir teklif gelirse de benim gözümde Haqi Osman’ın değeri 50-60 milyon. Eğer sezon sonunda olursa da bu transferden gelecek parayı transfer tahtasının önünü açmak için kullanabiliriz” 

DESTEK GELMEZ İSE İKİNCİ YARIYA KADAR DAYANABİLİRİZ

Görevi bırakmayı düşündünüz mü diye gelen bir soruya Yaman, “Öncelikle şunu diyeyim ki biz yönetim olarak 3 sene boyunca böyle devam edemeyiz. Her ay 8 milyon giderimiz var. Bize destek gelmezse 3 sene nasıl dayanacağız. Bizim doğalgaz ve elektrik paramız, 600 bin TL. Nereye kadar gideceğiz? Yönetimimle konuştum. Nereye kadar takımın finansal gücünü karşılayabiliriz diye hesapların çıkarılmasını istedim. İkinci yarıya kadar götürebiliriz ancak. Sezon sonuna kadar 50-60 milyon daha gider olacak. Ben bu ay ki ödemeleri de yaparsam eğer vaat ettiğim rakamların da üstüne çıkmış oluyorum. Bunu nereye kadar yapabiliriz. Bunu sadece Ahmet Yaman yapamaz. Malatyalı iş adamlarının başka yerlerde reklamlarını görüyoruz ama Malatya’da göremiyoruz”

MALATYA’NIN TEK DERDİ VAR O DA AHMET YAMAN NE KADAR VERDİ

Valilikten gelen 950 bin TL ile Büyükşehir’den gelen iaşe ve prim yardımının bizim verdiğimiz 24 milyondan daha çok konuşulduğunu söyleyen Yaman, “Bunu da medyaya sormak lazım. Sanki her şey güllük gülistanlık gibi görülüyor. Ortada hiçbir şey yokken bir takım oluşturduk. Şuanda ligde iyi bir şekilde mücadele ediyor. Herkes açık peşinde. Bizde açık bulamazsınız. Bizde hile, hurda ve dolandırıcılık olmaz. Arsızlık ve hırsızlıkla işimiz de olmaz. Bunu herkes böyle bilsin. Kim gelirse gelsin kulüple ilgili bizim dönemimizde usulsüzlük bulamazlar. Biz göreve geldiğimizde de dedik. Bazı konuları biliriz yada bilmeyiz ama öğreniriz zamanla. Ama bizi bilmediğimiz konularda uyarın. Her ay yaptığımız harcamalarımızı iğneden ipliğe yazıyoruz. Zaten Malatya’nın tek derdi, Ahmet Yaman para verdi mi vermedi mi? Bu kulübe reklam için gelmedik. Yeni Malatyaspor’u sahiplenmek için geldik. Herhalde Malatya bizi anlamadı? Ahmet Yaman’ın harcadığı para belli. Sadece Mustafa’dan gelen parayla mı bu kulüp ayakta duruyor sanıyorlar? Hesap belli kitap belli. Siz son 2-3 senedir neredesiniz? Yok, Adil Gevrek’i niye yargılamıyorsunuz. Hesaplar orada, inceleseydiniz ya”

HOLDİNG YÖNETİCİSİNİ FIRÇALADIM VE REZİL ETTİM

Ahmet Yaman boş bir adam değil diye sözlerini sürdüren Yaman, “Yüzlerce inşaat ve daire yapıyorum. Boş bir adam değilim. Birisinin kapısına gidip reklam ve destek istemek bizim ağrımıza gidiyor. Hatta bir Holding yöneticisini fırçaladım, rezil ettim. Senin sponsorluğun kalsın dedim. Ayak ayaküstüne atmış, puro yakmış. Veririz vermeyiz diyor. Sen bizi 4 aydır oyalıyorsun dedim evraklarını atacam hatta çöpe atacağım dedim. Bizim de kendi çapımızda varlığımız ve itibarımız var. Bizi boş adam mı sanıyorlar. Malatya’da karşılığımız var. Önce Ahmet Yaman’ın geçmişine bakacaksınız. Bu adamda hile ve hurda var mı? Üstünlük takvadadır ama para istemekte ağrımıza gidiyor. Derneği kurmamızın sebeplerinden biri de buydu. Nasıl yönetiriz, nasıl gelirler buluruz, nasıl inşaat yaparız, nasıl arsa alırız, nasıl tahattur buluruz ve nasıl elektrik santrali kurarız dedik. Biz bunları düşünürken arkamızda kimseyi görmedik. Bu projeleri verilen sözleri görmediğimiz için askıya aldık”

SİYASİLER, NEDEN BU TAKIMI SAHİPSİZ BIRAKIYOR

Malatya’da seçilen siyasilerin Malatya’yı yönettiğini söyleyen Yaman, “Yeni Malatyaspor’da Malatya’nın bir etkinliği değil mi? Birleştirici bir özelliği değil mi? Deplasmana gelen bir takımın şehrimize katkısı yok mu? Neden bu takımı sahipsiz bırakıyorsunuz? İlçe belediyelerden de bir yardım gelmedi. Bize böyle bir teklifte dahi bulunmadılar. Onlardan bir talebimiz de olmadı. Vekillerimize işimiz düştüğü zaman yardımcı oldular, Allah razı olsun. Gece yapmayı düşündük ama geçmiş dönemde yapılanlara baktığımız zaman karşılık bulunamamış”

ERDAL GÜNDÜZ 20 SENELİK ARKADAŞIM

2.Başkan Erdal Gündüz’ün neden uzaklaştığı ile ilgili yönetilen soruya Yaman, “Erdal Gündüz, bildiğiniz üzere geçmiş yönetimde de bulundu. 20 senelik arkadaşım. Yeni Malatyaspor’a başkan arandığını duyduğum da Erdal’a ben yapabilirim dedim. Bende hemen bildireyim dedi. Hilesi ve hurdasını görmedim. Bugüne kadar haksız davrandığını düşünmüyorum. Hala da görüşüyorum. Bu işe girerken bu işin daha tecrübelisi olarak kendisine de söyledim. En tecrübeli kişi de Erdal Gündüz’dir. Onun için aramızda bir sorun yok”

RAMAZAN YEŞİLOVA’NIN SÖYLEDİĞİ DOĞRU

Basın sözcüsü Ramazan Yeşilova’nın geçtiğimiz haftalarda Yoossuf transferinde yüzde 20’lik kısmın Adil Gevrek’in hesabına geçtiği yönünde yaptığı açıklamadaki düşüncelerini de aktaran Yaman, “Biz görevlendirme yaptığımız zaman arkadaşlarımıza tam yetki verdik. Bunu da hak çerçevesinde doğru bir şekilde yapılması gerektiğini söyledik. O transferde gelen paranın detayını müdürümüze sordum. Gevrek’in şirketi, o dönemde Yeni Malatyaspor’a borç veriyor ve bu transferden gelen para da Gevrek’in şirketine gidiyor. Burada bir usulsüzlük görünmüyor. Adil Gevrek, beni arayarak rahatsız olduğunu söyledi. Bizim de kimseye iftira atmayacağımızı söyledim. Ramazan Yeşilova’yla da görüştüm. O da bana Gevrek’in usulsüzlük yaptığını söylemediğini belirtti. Sadece takımın elektriği, suyu, maaşları ödenmezken alelacele bu parayı neden aldınız, belli bir süre bekleseydiniz diye demek istediğini söyledi. Ramazan Yeşilova’nın söylediği doğru. Biraz daha Adil Gevrek’in sabretmesi lazımdı. Adil Gevrek’in şuanda kulüpten alacağı var diye bir evrak görmedim, yoktur. Adil Gevrek’in temizlik ve güvenlik şirketleri Yeni Malatyaspor’dan kazanç sağladı, ben bunu yapmam. Bu şirketler, kardeşinin adına. Kendileri bunu yapmış ama ben yapmam. Doğrudur, yanlıştır, eksik almıştır, fazla almıştır bu o döneme ait”

6 PUAN SİLME CEZASI GELECEK

Puan silme cezasının geçen ay gelmesi gerektiğini söyleyen Yaman, “Bununla ilgili bir görüşmemiz oldu geçen ay. Bunu bir ay ertelediler ama bu ay puan silme cezası gelecek. 3 puan silme cezası ile başlayacaklar. Toplamda 6 puan silme cezası alacak. Bizim gayretimiz, bunun önüne geçmek olmalı. Eğer bahsettiğim, 150 milyon para bulunursa puan silme cezası durdurulacak” dedi.