Biz dilenci değil şerefli gaziyiz

Pandemiden dolayı, kendilerini ziyaret eden olmadığını belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk, şehit ve gaziler arasına mesafe koyulup ayırım yapıldığını söyledi. Derneğin bu süreçte sadece bir kez ilaçlandığını ifade eden Öztürk, 'Maske, dezenfekten istedik, gelmedi. Biz kendi yağımızla kavruluyoruz. Biz şerefli gaziyiz, dilenci değiliz. Hiçbir zaman dilenmeyiz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Biz dilenci değil şerefli gaziyiz

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtının 46’ıncı yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulundu. Öztürk, Kıbrıs Barış Harekâtının üzerinden 46 yıl geçtiğini söyledi.

Şehit ve gazi birdir, ayrım yapılamaz

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatının 46. yılını koronavirüs salgını nedeniyle sadece basın bildirisi  yaparak kutlayacaklarını belirten Öztürk, "Bizler 20 yaşında Cennet Bahçesine koşarcasına, kimimiz havadan kimimiz denizden çıkarma yaparak,  Kıbrıs Türk halkını, Yunan ve Rum zulmünden kurtarmaya gittik. Bizler sadece barış için alanda bulunduk. Türk askeri daima zulümden  yana olmayıp, barıştan  yana olmuştur.  Türk Ordusu; vatana, bayrağa, namusa, ezana ihanet etmek isteyenlerin karşısında durup, mücadelesini vermiştir. İstiklal Harbinde, Kıbrıs'ta, Kore'de, Doğu'da, Afrin'de, İdlip'te ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin karşısında olup, başarılı olmuştur.  Bazen hüzünlenip, düşünmekteyiz.  Şehit ve gaziler arasına mesafe koyulup, ayrım yapılmaktadır.  Dünya'da şehit ve gazi birdir, ayrım yapılamaz. Bizler muharip gaziler olarak, 66 ile 97 yaş aralığındayız.  Vatanımıza karşılık yapılacak olan saldırıda hazır vaziyette görev yapmayı beklemekteyiz.  Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Malatya'lı Kıbrıs'a intikal eden asker sayısı, 584 kişi. 5 tane şehidimiz Boğaziçi Şehitliği'nde nurlar içinde yatmaktadır. Başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için toprağa düşen şehitlerimize, ahrete intikal etmiş gazilerimize, Allahtan rahmet diler, sağ olan gazilerimize de sağlıklı günler dileriz"  diye konuştu.  Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, bazı saçma açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Öztürk, Akıncı'nın derhal  bu görevi bırakmasını istedi.

Sadece bir kez ilaçlama yapıldı

Yetkililerden yeterince ilgi görüyor musunuz?sorusuna da yanıt veren Öztürk, "Bazı şeylerde göremiyoruz. Pandemiden dolayı,  bizi ziyaret eden olmadı.  Sadece bir sefer derneğimize ilaçlama yapıldı. Daha sonra belediye tarafından yapılmadı. Maske, dezenfekten istedik gelmedi. Biz kendi yağımızla kavruluyoruz. Biz gaziyiz, dilenci değiliz. Ben şerefli gaziyim. Hiçbir zaman dilenmem.  Yetkililerimiz gelir burada eksikliklerimizi görür yaparlarsa Allah razı olsun, yapmazlarsa da Allah razı olsun" şeklinde konuştu.